Πως φτάσαμε στα επεισόδια της Πυλαίας – Ολο το χρονικό του τελικού ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Πως φτάσαμε στα επεισόδια της Πυλαίας – Ολο το χρονικό του τελικού ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ακόμη μια φορά επεισόδια στιγμάτισαν αγώνα στην Ελλάδα. Ακόμη και αν αφορά αυτό το χάντμπολ, ένα άθλημα που δεν συγκαταλέγεται στα πιο δημοφιλή της χώρας μας.

Και όμως χθες στην Πυλαία η εικόνα των επεισοδίων, στιγμάτισε και αυτό το άθλημα. Ανάμεσα σε δύο ομάδες που το 2010 στη Λαμία δεν ξεκίνησαν καν τον ημιτελικό λόγω επεισοδίων πάλι.

Η ΟΧΕ αποφάσισε να διοργανώσει τον τελικό φέτος στη Θεσσαλονίκη, καθώς η συγκεκριμένη πόλη δεν είχε φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια αντίστοιχη διοργάνωση. Το όνομα του ΠΑΟΚ θα έφερνε αρκετό κόσμο και μάλιστα στο κλειστό της Πυλαίας, κάτι που η Ομοσπονδία ήθελε πολύ. Και μάλιστα σε ένα μεγάλο και άνετο κλειστό. Στην ΟΧΕ πάντως... πόνταραν ότι θα περάσει ο Διομήδης Αργους από το ζευγάρι με την ΑΕΚ. Έτσι με λίγους οπαδούς εκ μέρους της ομάδας του Αργους και πολλούς εκ μέρους του ΠΑΟΚ θα γινόταν ο τελικός χωρίς παρατράγουδα. Η ΑΕΚ ανέτρεψε τα δεδομένα, απέκλεισε τον Διομήδη και έτσι οι φόβοι για επεισόδια στην Θεσσαλονίκη ήταν αρκετοί εδώ και μέρες.

Η... μοιρασιά έφερε από 1.000 εισιτήρια σε κάθε ομάδα, αν και η ΟΧΕ είχε κρατήσει κάποια τα οποία όπως φάνηκε χθες κατέληξαν σε οπαδούς του ΠΑΟΚ. Βλέπετε, όλη η κερκίδα των επισήμων είχε γεμίσει με φίλους της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Κάποιοι εκδρομείς της ΑΕΚ είχαν ξεκινήσει από την Παρασκευή για την Θεσσαλονίκη και έτσι είχαμε τα πρώτα επεισόδια στην Σταυρούπολη σε σύνδεσμο φίλων του ΠΑΟΚ. Εν συνεχεία το Σάββατο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είχαμε νέες συμπλοκές όταν... διασταυρώθηκαν οπαδοί των δύο ομάδων.

Ολα έδειχναν ότι η Κυριακή θα ήταν πολύ δύσκολη μέρα. Στις 15:00 είχε οριστεί ο τελικός και φίλοι του ΠΑΟΚ είχαν μπει στο κλειστό αρκετά νωρίς, ενώ φαινόντουσαν αρκετά περισσότεροι από τα εισιτήρια που είχε παραλάβει η ομάδα τους. Οι φίλοι της ΑΕΚ ήταν μαζεμένοι στον Γαλλικό Ποταμό και μαζικά θα πήγαιναν στην Πυλαία. Η Αστυνομία όμως για δικούς της λόγους καθυστέρησε αρκετά την μετακίνηση τους.

Ο τελικός ξεκίνησε και οπαδοί που είχαν πληρώσει εισιτήριο για να τον δουν δεν είχαν μπει ακόμη στο γήπεδο, ελέω της Αστυνομίας με τους «κιτρινόμαυρους» να διαμαρτύρονται εντόνως. Τελικά μετά το 16ο αγωνιστικό λεπτό του τελικού, άρχισαν να μπαίνουν οπαδοί της ΑΕΚ στην Πυλαία. Και εκεί άρχισαν τα επεισόδια. Φωτοβολίδες έφευγαν και από τις δύο πλευρές (προφανώς δεν είχε γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος από Αστυνομία και σεκιούριτι στις εισόδους), οι οπαδοί της ΑΕΚ έβγαλαν το προστατευτικό δίχτυ, ενώ οπαδοί του ΠΑΟΚ από τα επίσημα και το παρκέ πλησίασαν τους φίλους της ΑΕΚ. Εκεί ξέφυγε η κατάσταση, διακόπηκε ο αγώνας και αποφασίστηκε η εκκένωση του κλειστού. Πρώτα έφυγαν οι οπαδοί της ΑΕΚ με συμπλοκές με την Αστυνομία και εν συνεχεία του ΠΑΟΚ, αν και κάποιοι έμειναν στο γήπεδο μέχρι τέλους.

Τα λάθη της Αστυνομίας (ελάχιστες συλλήψεις και καμία πρόληψη) και της ΟΧΕ (ανοργάνωτη) έφεραν για ακόμη μια φορά σκηνές επεισοδίων στους τηλεοπτικούς δέκτες όλης της χώρας και εκτός συνόρων, με το άθλημα να πλήττεται για ακόμη μια φορά περισσότερο από όλους και να βλέπουμε ένα τελικό-παρωδία.

H τιμωρία θα είναι σκληρή για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αλλά από ότι φαίνεται κανείς από αυτούς που πήρε τις λάθος αποφάσεις και δεν έκανε σωστά την δουλειά του δεν θα τιμωρηθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ