Σούπα φράουλας με δύο μυστικά

Ξεκινάει η εποχή της φράουλας. Βόμβα βιταμινών και υγείας.

Τρώγονται και σκέτες. Είναι όμως άλλο πιάτο όταν τις κάνετε όπως θα δείτε παρακάτω.

Το πορτοκάλι και το λικέρ προσθέτουν χάρη και γεύση μοναδική.

Υλικά για 4 άτομα

  • 750 γραμμάρια φράουλες ώριμες, καλά πλυμένες
  • 1 χυμός πορτοκαλιού
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας λικέρ Grand-Marnier
  • 30 cl νερό
  • Φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βάλτε τα 500 γραμμάρια φράουλες, νερό, χυμό πορτοκάλι, ζάχαρη
  • Βράστε τα για 20 λεπτά
  • Περάστε τα στη μουλινέτα και αφήστε τα να κρυώσουν
  • Προσθέστε το λικέρ και τις υπόλοιπες φράουλες κομμένες στα δύο
  • Προσθέστε το δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Οταν τα βάλετε στα μπολ για να σερβίρετε τρίψτε λίγη φλούδα πορτοκαλιού από πάνω
  • Διακοσμήστε με μια καρδιά δυόσμου

Είναι ένα γλυκό που μπορείτε να το παρουσιάσετε επάξια ως τέτοιο στο τραπέζι!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ