Στη φόρα, κατά λάθος, τα προσωπικά στοιχεία των ηγετών της G20 - iefimerida.gr

Στη φόρα, κατά λάθος, τα προσωπικά στοιχεία των ηγετών της G20

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτεθειμένοι βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Μπαράκ Ομπάμα, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ύστερα από λάθος Αυστραλού υπαλλήλου, εξαιτίας του οποίου διέρρευσαν ο αριθμός διαβατηρίου και άλλα προσωπικά τους στοιχεία.

Το γεγονός αποκαλύπτει η εφημερίδα Guardian, η οποία επικαλείται σχετική αναφορά από την Υπηρεσία Προσωπικών Δεδομένων της Αυστραλίας.

Ο υπάλληλος των τελωνειακών υπηρεσιών έστειλε τα στοιχεία των ισχυρών ηγετών στην τοπική επιτροπή διοργάνωσης Κυπέλλου Ασίας.

Η απροσεξία του υπαλλήλου έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και σύμφωνα με την Υπηρεσία ο υπάλληλος δεν έλεγξε το πεδίο του αποστολέα, το οποίο είχε συμπληρωθεί αυτόματα.

Ο παραλήπτης ειδοποίησε τον αποστολέα, οποίος στράφηκε στην Υπηρεσία Προσωπικών Δεδομένων.

Το επίμαχο email έχει σβηστεί από τα εισερχόμενα του παραλήπτη και πλέον δεν είναι διαθέσιμο σε κανέναν διακομιστή.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι πως η Υπηρεσία έκρινε σκόπιμο να μην ενημερώσει τα γραφεία των ηγετών για το περιστατικό, θεωρώντας το «ρίσκο πολύ χαμηλό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ