Σπουδαίες νίκες για Β.Ιρλανδία και Ρουμανία - Μια ανάσα από την πρόκριση στο EURO 2016 [βίντεο]

Σημαντικό βήμα για την απευθείας πρόκριση με την κατάληψη των δύο πρώτων θέσεων έκαναν Ρουμανία και Β.Ιρλανδία στον όμιλο της Εθνικής μας.

Στο Βουκουρέστι, η Ρουμανία πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 1-0, επικράτησε 1-0 των Ν.Φερόε με τέρμα που σημείωσε ο Κεσέρου στο 21ο λεπτό ενώ στο Μπέλφαστ, η Β.Ιρλανδία συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις νικώντας 2-1 τη Φινλανδία. Ο Λάφερτι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, σημειώνοντας και τα δύο τέρματα των γηπεδούχων στο 33ο και στο 38ο λεπτό ενώ για τους Φινλανδούς μείωσε ο Σαντίκ στις καθυστερήσεις.

Η Γερμανία δεν συνάντησε πρόβλημα και επικράτησε 2-0 της Γεωργίας εκτός έδρας χωρίς πάντως να εντυπωσιάσει με την εμφάνισή της. Ο Μάρκο Ρόις άνοιξε το σκορ στο 38΄και το τελικό 2-0 για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια διαμόρφωσε ο Μίλερ στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Μια δυνατή «προπόνηση» έκανε η Σκωτία απέναντι στο Γιβραλτάρ και επικράτησε με σκορ 6-1 διατηρώντας φυσικά τις ελπίδες της για πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2016. Ο Μαλόνεϊ άνοιξε το σκορ 18ο λεπτό με πέναλτι ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στην επόμενη επίθεση με τον Κασκιάρο. Στο 27΄ο Φλέτσερ διαμόρφωσε το 2-1 ενώ ο Μαλόνεϊ με δεύτερο πέναλτι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 στο 34΄και ο Νέισμιθ στο 39΄διαμόρφωσε το 4-1. Το 5-1 έκανε ο Φλέτσερ στο 77ο λεπτό και ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό 6-1 στις καθυστερήσεις.

Ζωντανή στο κυνήγι μιας θέσης που οδηγεί στη Γαλλία έμεινε η Αλβανία, η οποία παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 4ο λεπτό από το γκολ του Μοβσισιγιάν, πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 με τέρματα του Μαβράι στο 77' και του Γκάσι στο 82'.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euro 2016 Ποδόσφαιρο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ