Τι ζήτησε ο Καμμένος από Αμερικανίδα υφυπουργό -Για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου - iefimerida.gr

Τι ζήτησε ο Καμμένος από Αμερικανίδα υφυπουργό -Για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου

(EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ζήτημα συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου έθεσε ο Πάνος Καμμένος.

Οπως είπε ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, στη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα, Βικτόρια Νούλαντ, της δήλωσε ότι θα ενδιέφερε την Ελλάδα μία συμφωνία των δύο κυβερνήσεων, ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.

«Από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ στα θέματα της συνεργασίας, σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία», είπε ο κ. Καμμένος, που βρίσκεται σε επίσκεψη στις ΗΠΑ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Οπως είπε ο ίδιος, αν προχωρήσει η συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου με ποσοστό 70-30, αυτό θα οδηγήσει σε μια γραμμή χρηματοδότησης που θα απαλλάξει την Ελλάδα από πολλά προβλήματα.

Η Αμερικανίδα υφυπουργός του απάντησε, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ότι οι ΗΠΑ θα εξετάσουν το θέμα.

Το Ποτάμι: Ποιος το αποφάσισε; Τόση ελαφρότητα;

Με μια σκληρή ανακοίνωση το Ποτάμι ζητά από τον Πρωθυπουργό να απαντήσει αν οι δηλώσεις Καμμένου συνιστούν επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

«Από τις δηλώσεις του κ. Καμμένου στην Αμερική μάθαμε περί πρότασης συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με ποσοστό 70-30. Αν δεν πρόκειται για μια από τις γνωστές αστείες δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά. Ο κ. Τσίπρας οφείλει δυστυχώς και εδώ να ξεκαθαρίσει ο ίδιος τα πράγματα» τονίζει το Ποτάμι και διερωτάται:

«Η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τις ΗΠΑ με ποσοστά 70 Ελλάδα – 30 ΗΠΑ είναι επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης; Από ποιόν έχει αποφασιστεί και με ποια δεδομένα; Πως είναι δυνατόν να επιδεικνύεται τόση ελαφρότητα σε τόσο κρίσιμα θέματα;».

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται σοβαρότητα

Με έντονο τρόπο αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου από τις ΗΠΑ για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Η Χ. Τρικούπη ζητά να πάρει θέση ο Πρωθυπουργός για το θέμα: «Τα όσα δήλωσε ο κ. Καμμένος για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστα και αναπάντητα από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον κ. Τσίπρα».

Καταλήγει δε λέγοντας: «Περιμένουμε να γίνουν το ταχύτερο στοιχειώδεις ενέργειες προάσπισης της σοβαρότητας της εθνικής πολιτικής».

Με ειρωνικό τρόπο αντέδρασε και ο πρώην υπουργός ΠΕΚΑ και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης: «Ο αναρμόδιος για τα πετρέλαια κ. Καμμένος, τα μοιράζει με τους Αμερικάνους στο Αιγαίο. Γίνεται ΠΘ & ΥΠΕΞ & ΥΠΑΠΕΝ & ΒΟΥΛΗ!Σοβαρή κυβέρνηση...» σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ