«Τρέχει» για την οικοδομική άδεια η ΑΕΚ – Συνάντηση με Δήμο την Δευτέρα

Η «νίκη» της ΑΕΚ στο ΣτΕ με την απόρριψη των προσφυγών τόσο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, όσο και των 17 κατοίκων, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την κατασκευή του νέου γηπέδου της Ενωσης.

Έτσι τα 2,6 στρέμματα που είχαν παραχωρηθεί στην ΑΕΚ για την «Αγιά Σοφιά» από τον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν θα… επιστραφούν παρά τους ισχυρισμούς των προσφυγόντων περί αντισυνταγματικότητας.

Από τη στιγμή που θα ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση του ΣτΕ (ίσως καθυστερήσει λίγες μέρες μέχρι να καθαρογραφεί) θα ανοίξει ο δρόμος για την έκδοση των οικοδομικών αδειών, προκειμένου να μπορούν οι «κιτρινόμαυροι» να αρχίσουν τα έργα στο χώρο του οικοπέδου. Αυτό εκτιμάται πως θα γίνει λίγο μετά το Πάσχα και πιθανότατα μέσα στον Απρίλιο.

Πέρα από αυτό, ωστόσο, μετά την απόφαση του ΣτΕ η πλευρά της ΑΕΚ θα πάει με ένα μεγάλο «όπλο» στην κρίσιμη συνάντηση που θα γίνει τη Δευτέρα με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας και την πλευρά της κυβέρνησης. Χθες υπήρξε πολύωρη σύσκεψη των ανθρώπων της «Ένωσης» προκειμένου να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για το προσεχές ραντεβού, προκειμένου να αντικρούσουν κάθε αμφισβήτηση από την απέναντι πλευρά. Περιμένουν να διαπιστώσουν ποια είναι τα περιβόητα εναλλακτικά σχέδια που έχει να παρουσιάσει ο Δήμος έχοντας όμως οι ίδιοι τη βεβαιότητα πως το μοναδικό βιώσιμο σχέδιο για σύγχρονο γήπεδο με οφέλη για όλη την περιοχή είναι το δικό τους.

Μάλιστα έχει αποφασιστεί να πάει η ΑΕΚ στη συνάντηση της Δευτέρας με… πλήρη σύνθεση. Παρόντες αναμένεται να είναι ο διευθυντής της «Dimand», Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο αρχιτέκτονας του έργου Θανάσης Κυρατσούς, ο γενικός διευθυντής της «Δικέφαλος 1924», ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Ασλανίδης και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Αλέξης Αλεξίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ