Τα βρήκε η ΟΜΕ-ΟΤΕ με τους Γερμανούς

Οι πολύμηνες διαβουλεύσεις της διαπραγματευτικής ομάδα της ΟΜΕ-ΟΤΕ με τη διοίκηση του οργανισμού τηλεπικοινωνιακών, κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία, για την υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας, η οποία θα κατατεθεί για έγκριση στα όργανα της διοίκησης του ΟΤΕ.

Η συμφωνία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ, έχει μοναδικό αποκλειστικό και σαφή περιεχόμενο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τη συνδικαλιστική οργάνωση τα βασικά σημεία είναι η μείωση των ωρών εργασίας κατά 12,5% δηλαδή από 40 ώρες στις 35, με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών κατά 11% μεσοσταθμικά την 3ετία, χωρίς πάγωμα ή κατάργηση των ωριμάνσεων (μισθολογικά κλιμάκια, χρονοεπίδομα) και επαναφορά του ισχύοντος σήμερα μισθολογίου και των ωρών εργασίας την 1/1/2015.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, η εταιρία δεσμεύθηκε για μη προσφυγή σε εκ περιτροπής εργασία και για μη καταγγελία συμβάσεων εργασίας του προσωπικού για οικονομοτεχνικούς λόγους για όσο διάστημα θα ισχύει η μείωση ωρών εργασίας και αποδοχών. Επίσης, συμφωνήθηκε ότι όσο διάστημα διαρκεί η συμφωνία δεν θα γίνει καμία μείωση μισθών από εξωγενή αίτια δεν θα υπάρξει.

Εκτός των ανωτέρω βασικών σημείων, επιλύονται και πλήθος άλλων θεμάτων που απασχόλησαν και συμφωνήθηκαν, τα οποία θα εξειδικευθούν σε νομικά κείμενα και θα υπογραφούν με τη σύμβαση εργασίας.

Το Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ θα συνεδριάσει την Δευτέρα προκειμένου να αποφασίσει για την έγκριση ή μη της συμφωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ