Η πεντάδα των ισχυρότερων ηγετών του κόσμου – Στην δεύτερη θέση ο Ντράγκι - iefimerida.gr

Η πεντάδα των ισχυρότερων ηγετών του κόσμου – Στην δεύτερη θέση ο Ντράγκι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR


Τι κοινό μπορεί να έχει ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ και ο Πάπας Φραγκίσκος; Την απάντηση προσφέρει το περιοδικό «Fortune», το οποίο συμπεριλαμβάνει και τους τρεις στην πρώτη πεντάδα του καταλόγου με τους 50 ισχυρότερους ηγέτες της υφηλίου.

Σύμφωνα με την κατάταξη του «Fortune» για το 2015 o επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ, βρίσκεται στην πρώτη θέση με τους ισχυρότερους ηγέτες του κόσμου. Από ένα φτωχόπαιδο που γεννήθηκε στην Αλαμπάμα ο Κουκ βρέθηκε στην κορυφή της μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο.

Η πεντάδα των ισχυρότερων ηγετών του κόσμου  – Στην δεύτερη θέση ο Ντράγκι  | iefimerida.gr 0


Ηταν δώδεκα χρόνια στην ΙΒΜ, τρία στην Intelligent Electronics και ένα εξάμηνο στην Compaq, προτού τον «τσιμπήσει» ο Τζομπς το 1998. Εκείνη την χρονιά η Apple βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ο Κουκ «άκουσε το ένστικτό» του και παράτησε την Compaq για να πάει να δουλέψει κοντά στον Τζοµπς. Και δεν έκανε άσχημα,αν κρίνουμε από την πορεία του. Η μακρόχρονη ασθένεια του Steve Jobs στάθηκε η αιτία ώστε ο Τιμ Κούκ να ελιχθεί στην ηγεσία της Apple. Μετά το θάνατο του πρώτου, ύστερα από λίγους μήνες, ο Κουκ ανέλαβε το δύσκολο έργο να οδηγήσει ανεπηρέαστος την εταιρεία, σύμφωνα με τις δικές του επιταγές. Σήμερα θεωρείται ο ισχυρότερος ηγέτης της υφηλίου.

Η πεντάδα των ισχυρότερων ηγετών του κόσμου  – Στην δεύτερη θέση ο Ντράγκι  | iefimerida.gr 1

Στην δεύτερη θέση έρχεται ο Μάριο Ντράγκι. Ως πρόεδρος της ΕΚΤ έχει μία από τις δυσκολότερες και πιο απαιτητικές δουλειές στον κόσμο. Καλείται να διατηρήσει την ισορροπία στην οικονομία της Ευρωζώνης αλλά και τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζουν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της.

«Ο Ντράγκι μπορεί να γεννήθηκε στην Ιταλία αλλά είναι πολίτης της Ευρώπης», σημειώνει το περιοδικό και προσθέτει ότι αποδεικνύει ότι διαθέτει άριστες ηγετικές ικανότητες.

Η πεντάδα των ισχυρότερων ηγετών του κόσμου  – Στην δεύτερη θέση ο Ντράγκι  | iefimerida.gr 2

Οσο για την πρώτη πεντάδα των μεγαλύτερων ηγετών της υφηλίου για το 2015, στην τρίτη θέση κατατάσσονται ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping, στην τέταρτη ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ τη πεντάδα κλείνει ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντα Μόντι.

Η πεντάδα των ισχυρότερων ηγετών του κόσμου  – Στην δεύτερη θέση ο Ντράγκι  | iefimerida.gr 3
Η πεντάδα των ισχυρότερων ηγετών του κόσμου  – Στην δεύτερη θέση ο Ντράγκι  | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ηγέτες ισχυροί «Fortune»
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ