Οι 15 συμβουλές επιτυχίας από εκείνους που ξέρουν -Μεγαλοστελέχη και επιχειρηματίες λένε πώς τα κατάφεραν - iefimerida.gr

Οι 15 συμβουλές επιτυχίας από εκείνους που ξέρουν -Μεγαλοστελέχη και επιχειρηματίες λένε πώς τα κατάφεραν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πώς έγινε ο Μπιλ Γκέιτς ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο; Αντιμετώπιζε την επιτυχία σαν ένα... απαίσιο δάσκαλο.

Κι όμως, αυτή είναι η συμβουλή που έχει να δώσει στις επόμενες γενιές. Και σίγουρα η κουβέντα του έχει τη βαρύτητά της. Ο Γκέιτς, ο Γουόρεν Μπάφετ, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι ανάμεσα σε ανθρώπους που έκαναν τη διαφορά. Για αυτό το Business Insider τους ζήτησε τη συνδρομή τους.

Αυτές είναι 15 συμβουλές επιτυχίας που δίνουν κορυφαία στελέχη και επιχειρηματίες:

Μαρίσα Μάγιερ
Πάντα έκανα κάτι για το οποίο δεν ήμουν απόλυτα έτοιμη. Οταν λες «Ουάου, δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να το κάνω αυτό» και το προσπαθείς, τότε κάνεις μία επανάσταση.

Ερικ Σμιντ
Βρες έναν τρόπο να πεις ναι σε νέα πράγματα. Πες ναι σε προσκλήσεις σε μία νέα χώρα, στο να γνωρίσεις νέους φίλους, στο να μάθεις κάτι καινούριο. Το ναι είναι ο τρόπος για να αποκτήσεις την πρώτη σου δουλειά, την επόμενη, τη σύντροφό σου, ακόμη και τα παιδιά σου.

Μαρκ Κούμπαν
Κάνε τη δουλειά. Ξεπέρασε τις προσδοκίες σου. Δεν υπάρχουν παρακάμψεις.

Μπάρμπαρα Κόρκοραν
Ο κόσμος θέλει να κάνει δουλειές με κάποιον που τους αρέσει. Αν τους αρέσεις, θα θέλουν να κάνουν δουλειές μαζί σου.

Στιβ Τζομπς
Δεν μπορείς να «ενώσεις τις τελείες» κοιτάζοντας προς τα μπρος, μπορείς να το κάνεις μόνο κοιτάζοντας πίσω. Πρέπει να δείξεις εμπιστοσύνη ότι με κάποιο τρόπο, θα συνδεθούν στο μέλλον σου.

Τζεφ Μπέζος
Αν επικεντρώνεσαι στον ανταγωνισμό, θα πρέπει να περιμένεις μέχρι ένας ανταγωνιστής να κάνει κάτι. Αν επικεντρώνεσαι στους πελάτες, σου επιτρέπει να είσαι πιο πρωτοποριακός.

Στιβ Βόζνιακ
Αν αγαπάς αυτό που κάνεις και είσαι διατεθειμένος να κάνεις ό,τι χρειάζεται, είναι στις δυνατότητές σου. Και θα αξίζει κάθε λεπτό που θα περνάς μόνος τις νύχτες, σκεπτόμενος ξανά και ξανά τι θέλεις να δημιουργήσεις.

Ντόναλντ Τραμπ
Πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση όταν αντιμετωπίζεις τον κόσμο κάθε ημέρα, αλλά δεν πρέπει να είσαι πολύ φαντασμένος. Οποιος πιστεύει ότι θα τους κερδίσει όλους, θα είναι ο μεγάλος ηττημένος.

Μπιλ Γκέιτς
Η επιτυχία είναι ένας απαίσιος δάσκαλος. Παραπλανεί έξυπνους ανθρώπους και τους κάνει να πιστεύουν ότι δεν μπορούν να χάσουν.

Ρίτσαρντ Μπράνσον
Η μητέρα μου με έμαθε να μην κοιτάζω πίσω μετανιώνοντας, αλλά να προχωράω στο επόμενο πράγμα. Με εντυπωσιάζει πάντα πόσο χρόνο ξοδεύουν οι άνθρωποι αντιμετωπίζοντας τις αποτυχίες, αντί να διοχετεύσουν την ενέργειά τους σε κάποιο άλλο εγχείρημα.

Γουόρεν Μπάφετ
Απαιτούνται 20 χρόνια για να χτίσει κάποιος τη φήμη του και πέντε λεπτά για να την καταστρέψει. Αν το σκέφτεσαι αυτό, θα κάνει τα πάντα διαφορετικά.

Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Το μεγαλύτερο ρίσκο είναι να μην παίρνεις ρίσκα. Σε έναν κόσμο που αλλάζει πραγματικά γρήγορα, η μόνη στρατηγική που εγγυάται την αποτυχία είναι να μην ρισκάρεις.

Μάικλ Ντελ
Να είσαι τρελός και να μην αναζητάς πολλές συμβουλές για αυτό που πρόκειται να κάνεις.

Σέριλ Σάντμπεργκ
Η πιο σημαντική επιλογή καριέρας που θα κάνεις είναι το ποιον θα παντρευτείς.

Τόνι Σίεχ
Μην παίζεις παιχνίδια που δεν καταλαβαίνεις, ακόμη κι αν βλέπεις πολλούς να κερδίζουν χρήματα από αυτά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ