H νέα Jaguar XF ίπταται στην κυριολεξία [βίντεο]

Η νέα Jaguar XF πέτυχε με την πρώτη εμφάνισή της ένα παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς πλέον είναι το αυτοκίνητο που κάλυψε τη μεγαλύτερη απόσταση πάνω σε συρματόσχοινα -240 μέτρα- και σε ύψος 18 μέτρων πάνω από το νερό, στην περιοχή των Royal Victoria Docks στο Λονδίνο.

Στο δρόμο και όχι στον αέρα η καινούργια XF ξεχωρίζει από το έντονο ανάγλυφο του αμαξώματός της, στο οποίο η πίσω κολώνα και η οροφή «σβήνουν» πολύ κομψά στο πορτμπαγκάζ, ενώ χαρακτηριστικά είναι τα στενά φώτα, τόσο μπροστά όσο και πίσω.

Από πλευράς διαστάσεων οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με το νυν μοντέλο είναι περιορισμένες και μόνο το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει κατά 51 χιλιοστά, προκειμένου να οι χώροι στο εσωτερικό να γίνουν ακόμα πιο άνετοι.

Στο αισθητά αναβαθμισμένο εσωτερικό, με την οθόνη αφής των 10,2 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, η οποία μάλιστα υποστηρίζει και λειτουργία split, προκειμένου οδηγός και συνοδηγός να βλέπουν άλλο περιεχόμενο. Φουλ ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων, ενώ ακόμα πιο τονισμένη είναι η αίσθηση πολυτέλειας.

Η βάση της καινούργια Jaguar ΧF είναι το νέο μεταβλητό και φουλ αλουμινένιο πλαίσιο με τον κωδικό iQ της βρετανικής εταιρείας, που βοήθησε να μειωθεί το βάρος κατά 180 κιλά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, ενώ οι Βρετανοί λένε πως οι τετρακύλινδρες XF είναι κατά 80 κιλά πιο ελαφριές σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές τους.

Αν στο σημείο αυτό σας παραξενεύει το τετρακύλινδρες σημειώστε πως δεν πρόκειται για λάθος. Πράγματι οι βασικοί κινητήρες της μεγάλης Jaguar είναι τετρακύλινδροι και 2.000 κυβικών. Με 163 και 180 ίππους ο diesel της νέας γενιάς Ingenium, με 240 αυτός της βενζίνης. Από κει και πάνω υπάρχει ο νεός 3.0 V6 diesel με τα διπλά turbo που αποδίδει 300 άλογα και 700 Nm, ενώ ο ανανεωμένος V6 βενζίνης των επίσης 3.000 κυβικών αποδίδει είτε 340 είτε 380 ίππους.

Στο μέλλον αναμένεται και μια κορυφαία έκδοση με τον V8 των 5.000 κυβικών της μάρκας, καθώς και η στέισον με την παραδοσιακή επωνυμία Sportbrake.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο Jaguar XF ιπτάμενη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ