Euro Working Group: Για την επιστροφή του 1,2 δισ. θα αποφασίσει το EFSF - iefimerida.gr

Euro Working Group: Για την επιστροφή του 1,2 δισ. θα αποφασίσει το EFSF

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Euro Working Group παρέπεμψε, όπως ήταν αναμενόμενο, την Ελλάδα στο Διοικητικό Συμβούλιο του EFSF.

Αναμένονται ανακοινώσεις.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, η οποία προβλέπει 4μηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος βοήθειας, η ελληνική κυβέρνηση επέστρεψε στο EFSF 10,9 δισ. ευρώ υποχρεώσεις, οι οποίες είχαν δοθεί από το Ταμείο μεταξύ 2012 και 2014.

Αυτές οι υποχρεώσεις δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθούν αλλά ήταν προορισμένες για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών που δεν τα χρειάστηκαν τελικά. Αλλά τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση η οποία αναζητά απεγνωσμένα χρήματα, εκτίμησε ότι επέστρεψε περισσότερα από όσα όφειλε στο EFSF.

«Αυτό το αίτημα δεν είναι παράλογο, καταρχήν, θα το εξετάσουμε» εκτίμησε την Τρίτη μια ευρωπαϊκή πηγή, αλλά, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, για να επιστραφούν τα 1,2 δισ. στην Ελλάδα απαιτείται απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του EFSF (σ.σ. συνεδριάζουν οι διευθυντές του Ταμείου των 19 χωρών της ευρωζώνης). Για να ληφθεί η απόφαση απαιτείται και το πράσινο φως ορισμένων κοινοβουλίων όπως της Φινλανδίας και της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euro Working Group EFSF ΤΧΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ