Ενα tweet εναντίον του Ολάντ προκαλεί επεισόδιο στη γαλλική βουλή [βίντεο] - iefimerida.gr

Ενα tweet εναντίον του Ολάντ προκαλεί επεισόδιο στη γαλλική βουλή [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φωτιές άναψε στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση το tweet του βουλευτή των Συντηρητικών Λιονέλ Λουκά, μέσω του οποίου ειρωνεύτηκε τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ αναφορικά με τις ανακοινώσεις που έκανε σε σχέση με την αεροπορική τραγωδία στις Γαλλικές Αλπεις.

Ο βουλευτής του UMP, του μεγάλου νικητή των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία το περασμένο Σαββατοκύριακο, σχολίασε στο Twitter για τη συντριβή του Airbus της Germanwings: «Πιστεύαμε ότι είχαμε χάσει τον Φρανσουά Ολάντ μετά τον εκλογικό του θάνατο αυτό το Σαββατοκύριακο. Τον ξαναβρήκαμε ως σχολιαστή της συντριβής του A320! Μετατροπή».

Ενα tweet εναντίον του Ολάντ προκαλεί επεισόδιο στη γαλλική βουλή [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Αυτή η ανάρτηση προκάλεσε την αγανάκτηση της βουλευτού των Σοσιαλιστών Σαμπίν Μπουί η οποία δήλωσε κατά τη διάρκεια ερωτήσεων στη γαλλική Βουλή «σοκαρισμένη που ένας βουλευτής του UMP μπόρεσε να προχωρήσει σε ειρωνείες αναφορικά με τη συντριβή μέσω ενός tweet».

Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει μέσα στο Κοινοβούλιο μια αντιπαράθεση συντηρητικών και σοσιαλιστών βουλευτών. Κάποιοι βουλευτές του UMP χτυπούσαν τα βουλευτικά τους έδρανα, ενώ σοσιαλιστές φώναζαν: «Λουκά, Λουκά».

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Liberation, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γάλλων Συντηρητικών Christian Jacob ανέβηκε στο προεδρείο προκειμένου να μιλήσει στον πρόεδρο της Βουλής Κλοντ Μαρτολόν.

Ο Μπαρτολόν, ο οποίος στην αρχή της συνεδρίασης της Ολομέλειας είχε καλέσει στην τήρηση ενός λεπτού σιγή για τα 150 θύματα της αεροπορικής τραγωδίας, κατάφερε να ηρεμήσει τα πνεύματα, αποσπώντας τα χειροκροτήματα των βουλευτών. Ο ίδιος δήλωσε: «Μπροστά σε τέτοια γεγονότα, είναι η αλληλεγγύη όλων μας που εκφράζεται και είναι η μόνη που μετράει, και είναι αυτή που εκφράζεται κάθε ώρα».

Ο Μπαρτολόν μετά το τέλος της συνεδρίασης σχολίασε στο Twitter του: «Ο βουλευτής Λιονέλ Λουκά έπραξε καλώς και ήταν παρών στο Κοινοβούλιο παρά το γεγονόςότι ξεκίνησε μια ανάξια πολεμική για έναν εκλεγμένο του έθνους».

Ενα tweet εναντίον του Ολάντ προκαλεί επεισόδιο στη γαλλική βουλή [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Μετά την Ολομέλεια, η ομάδα των σοσιαλιστών βουλευτών χαρακτήρισε τις αναρτήσεις του Λουκά «επαίσχυντες και ανάξιες για έναν εκλεγμένο αξιωματούχο της (Γαλλικής) Δημοκρατίας» και αξίωσε από τον συντηρητικό βουλευτή «να ζητήσει συγγνώμη και η κοινοβουλευτική ομάδα να μην ανέχεται τέτοιες προστυχιές».


VIDÉO - Crash de l'A320 : polémique dans l... by LCP

Πάντως, το επεισόδιο φαίνεται να λαμβάνει διαστάσεις, καθώς σήμερα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργός Γεωργίας και Δασών Στεφάν Λε Φολ κάλεσε τους βουλευτές της δεξιάςνα επιδείξουν «έναν μίμιμουμ σαεβασμό» για την αεροπορική τραγωδία. Ο Λε Φολ έκανε ειδική αναφορά στο tweet του Λιονέλ Λούκα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ