Δρίτσας: Ζητά επίσπευση της προανάκρισης για το δυστύχημα στο Highspeed - iefimerida.gr

Δρίτσας: Ζητά επίσπευση της προανάκρισης για το δυστύχημα στο Highspeed

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κατά προτεραιότητα υλοποίηση της προανακριτικής διαδικασίας ζήτησε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

Το ταχύπλοο Highspeed 5 της Hellenic Seaways έπιασε φωτιά κατά την διάρκεια επισκευαστικών εργασιών, στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Κερατσινίου. Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν ένας νεκρός.

Ο αναπληρωτής υπουργός, στο πλαίσιο της ήδη αναγγελθείσας διαδικασίας σχετικά με το αν τηρήθηκαν οι όροι και οι συνθήκες προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων, ζήτησε να γίνουν οι εξής ενέργειες:

  • Με μέριμνα του αρμόδιου Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά να διενεργηθεί έλεγχος των αν τηρήθηκαν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τους όρους τις προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την χορήγηση των αδειών εκτέλεσης εργασιών ναυπήγησης, μετατροπής, επισκευής και συντήρησης πλοίων.
  • Με μέριμνα της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων να διενεργηθεί έλεγχος σχετικά με την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας.
  • Με μέριμνα του Διευθυντή Κλάδου Ελέγχου Πλοίων να διενεργηθεί έκτακτη επιθεώρηση αναφορικά με την πυρκαγιά στο «HIGH SPEED 5» , στον παρακολουθούντα από το πλοίο νηογνώμονα.
  • Την κατά προτεραιότητα υλοποίηση της προανακριτικής διαδικασίας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Στο πλοίο έχει γίνει ήδη μια πρώτη εκτίμηση από πραγματογνώμονα του λιμεναρχείου και τεχνικό σύμβουλο της εταιρίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ