Οσμπορν: Αυξάνεται ο κίνδυνος να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ - iefimerida.gr

Οσμπορν: Αυξάνεται ο κίνδυνος να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τζορτζ Όσμπορν πρόσεξε αρκετά τη διατύπωση των δηλώσεών του. Έκανε λόγο για «στραβοπατήματα» και «εσφαλμένες κρίσεις».

Ο υπουργός Οικονομικών της Μ. Βρετανίας δεν ήθελε να δοθεί λάθος μήνυμα. Κατ' αυτόν το... σωστό είναι: ο κίνδυνος του Grexit αυξάνεται». Η Telegraph αναφέρει πως ο Όσμπορν, αναλύοντας την κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Ευρωζώνη, προειδοποίησε το μπλοκ των «19» αυτά τα στραβοπατήματα και οι εσφαλμένες κρίσεις μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός του ευρώ.

Μάλιστα, περιέγραψε την εχθρική σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και τα λοιπά μέλη της ζώνης ως «χειροπιαστή», τη στιγμή που η Αθήνα προσπαθεί να ανακατώσει τα χαρτιά της έτσι ώστε να συντάξει μια λίστα μεταρρυθμίσεων και να δεχθεί οικονομική ενίσχυση που θα την σώσει από τη χρεοκοπία.

«Η άποψή μου είναι ότι αυτή τη στιγμή ο κίνδυνος ενός Grexit αυξάνεται, επειδή υπάρχει κακή θέληση γύρω από το τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης – αυτό είναι προφανές. Μπορεί κανείς να μην επιθυμεί να αποχωρήσει η χώρα από το ευρώ, εντούτοις αυτό μπορεί να συμβεί λόγω ατυχήματος, κακής κρίσης ή παραπατήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ.

Παραδέχθηκε, δε, πως ποτέ δεν πίστευε πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν μια πιθανή έκβαση, ωστόσο οι επιπτώσεις της ήταν τραυματικές για τα υπόλοιπα μέλη. «Γι' αυτό το σύνολο του ευρωσυστήματος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο σε περίπτωση που τελικά συμβεί το Grexit. Θα πρέπει να ετοιμάσουμε τις λύσεις έκτακτης ανάγκης».

Εν συνεχεία ο κ. Όσμπορν άσκησε κριτική για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η Ελλάδα κατά το παρελθόν, λέγοντας: «Δεν έπρεπε να είχε ενταχθεί στο ευρώ, αλλά τώρα είναι μέσα. Νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο να φύγει χωρίς να προκαλέσει τραυματικό αντίκτυπο στην ίδια, αλλά και την ευρύτερη ζώνη. Εάν εγκαθιδρύσεις την αρχή ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να φύγει, τότε ανοίγεις το δρόμο για δυνητική αστάθεια και επαναλαμβανόμενες κρίσεις». Εννοώντας πως αν αποχωρήσει η Ελλάδα, αμέσως θα ξεκινήσει η κερδοσκοπία για τη χώρα ή τις χώρες που θα την ακολουθήσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζορτζ Όσμπορν grexit Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ