Πώς σχολιάζουν τα γερμανικά κόμματα την επίσκεψη του Τσίπρα στο Βερολίνο - iefimerida.gr

Πώς σχολιάζουν τα γερμανικά κόμματα την επίσκεψη του Τσίπρα στο Βερολίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, τη συνάντησή του Πρωθυπουργού με την Ανγκέλα Μέρκελ, την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αλλά και το τι έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση από την στιγμή που ανέλαβε, σχολιάζουν τα στελέχη των γερμανικών κομμάτων.

Ο Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, ένα ανώτερο στέλεχος της Ενωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματος του οποίου ηγείται η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, δήλωσε σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία: «αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ο Τσίπρας δεν έχει ακόμα αποδεχθεί ότι τα χρόνια κακοδιαχείρισης στην Ελλάδα είναι αυτό που προκάλεσε τα προβλήματα. Αυτή η θεμελιώδης κατανόηση πρέπει να διευρυνθεί», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα πρέπει τώρα να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της για την προώθηση μεταρρυθμίσεων».

Εξάλλου ο Τόμας Οπερμαν, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του εταίρου της CDU στην κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, επισήμανε πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αποτελούσε μια «πολιτική καταστροφή» αλλά ακόμη ο κίνδυνος δεν έχει ξεπεραστεί.

Ο Μπερντ Λούκε, ο επικεφαλής του αντιευρωπαϊκού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο τηρεί ιδιαίτερα επιθετική στάση έναντι της Ελλάδας, υποστήριξε από τη δική του πλευρά ότι οι ιδέες που έχει παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα στερούνται σοβαρότητας, ενώ υποστήριξε ακόμη ότι έχουν «ξανασυζητηθεί» αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανικά κόμματα επίσκεψη Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ