Πώς ο γαμπρός του Κλίντον έχασε τα λεφτά των Ρότσιλντ στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Πώς ο γαμπρός του Κλίντον έχασε τα λεφτά των Ρότσιλντ στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξω στις προβλέψεις του για την ελληνική οικονομία έπεσε ο Μαρκ Μεζβίνσκι, με αποτέλεσμα και αυτός αλλά και οι επενδυτές που τον εμπιστεύτηκαν να χάσουν αρκετά χρήματα.

Ο Μεζβίνσκι, διαχειριστής κεφαλαίων στο επάγγελμα, έγινε ευρέως γνωστός στο αμερικανικό κοινό όταν παντρεύτηκε πριν από πέντε χρόνια την Τσέλσι Κλίντον, κόρη του πρώην πλανητάρχη Μπιλ Κλίντον και της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Ομως, το ρεπορτάζ των News York Times κάνει ειδική μνεία στη σχέση του γαμπρού του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ με την Ελλάδα, καθώς το hedge fund του Eaglevale Partners είχε στοιχηματίσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, κάτι που δεν επαληθεύτηκε. Αποτέλεσμα είναι να εμφανίσει ζημίες.

Ετσι, μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο Μεζβίνσκι απέστειλε επιστολή στους επενδυτές των κεφαλαίων του -μεταξύ των οποίων και άνθρωποι της οικογένειας Ρότσιλντ και της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs- με την οποία τους ενημέρωνε ότι έκανε λάθος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η αμερικανική εφημερίδα, το 2014 το Eaglevale Partners εμφάνισε απώλειες κατά 3,6%, με αποτέλεσμα να περιορίσει σημαντικά την έκθεσή του σε ελληνικούς τίτλους. Μάλιστα, υπήρξαν και επενδυτές που απέσυραν συνολικά όλες τις επενδύσεις τους από το hedge fund του Μεζβίνσκι, το οποίο πλέον έχει δώσει έμφαση σε τοποθετήσεις σε δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ