Μπακαλιάρος πλακί στον φούρνο με πατάτες

Πάει μαζί με την παρέλαση.

Υλικά

  • 2-3 κομμάτια μπακαλιάρο χωρίς την αρμύρα του
  • 3 χοντρά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Ντοματάκια μικρά, κομμένα στα δύο
  • Μπόλικο ελαιόλαδο
  • Λίγο δενδρολίβανο και θυμάρι σε κλαδάκι
  • 1 κιλό πατάτες φούρνου

Εκτέλεση

  • Ξέρετε ότι για να ξαρμυρίσετε τον μπακαλιάρο απαιτούνται 36 ώρες.
  • Βάλτε τα κομμάτια σε νερό μπόλικο και αλλάξτε το νερό 2-3 φορές μέσα στην ημέρα
  • Σε ένα ταψί γυάλινο τοποθετήστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, τον μαϊντανό, το λάδι
  • Ανακατέψτε τα πολύ καλά για να πάρουν όλα τα υλικά τα αρώματα
  • Ανάμεσά τους τοποθετήστε τον μπακαλιάρο με το δέρμα προς τον πάτο
  • Ρίξτε τα ντοματάκια ανάμεσα στα υλικά και αλατίστε ελαφρά μόνο τις πατατούλες
  • Βάλτε στους 240 βαθμούς, σε ζεστό φούρνο
  • Γυρίστε καμιά φορά τις πατατούλες, να πάρουν λάδι και αρώματα
  • Σε 50 λεπτά είναι έτοιμο!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή μπακαλιάρος πλακί φούρνος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ