Σκληρή κριτική στο ΚτΕ για τα νέα μέτρα από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Σκληρή κριτική στο ΚτΕ για τα νέα μέτρα από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή κριτική για τα νέα μέτρα άσκησαν περισσότεροι από 40 βουλευτές του ΚτΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ προς τους υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Ρέπα και Γιώργο Κουτρουμάνη, με τους περισσότερους να τάσσονται κατά των απολύσεων και της εργασιακής εφεδρείας.

Από τη συζήτηση διεφάνη ότι η κυβέρνηση δεν έχει τρίτους τρόπους να παρακάμψει τα νομικά και συνταγματικά προβλήματα που αφορούν στο μέτρο για την εργασιακή εφεδρεία. Πολλοί βουλευτές διερωτήθηκαν ποια θα είναι τα βασικά κριτήρια για την επιβολή της και ποιοι οι φορείς που θα την αξιολογήσουν.

Οι περισσότεροι εκ των βουλευτών δέχτηκαν το ηλικιακό κριτήριο (όσοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη να μπαίνουν), αλλά ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι η Τρόικα δεν εντάσσει στους 30.000 που πρόκειται να ενταχθούν στο μετρο, αυτούς που έχουν ήδη καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης.

Χαρακτηριστικό της έντασης και της αγωνίας που επικράτησε στη συνεδρίαση είναι η κριτική της κυρίας Βάσως Παπανδρέου η οποία αναρωτήθηκε ποσες φορές θα μπορέσουμε να σώσουμε την Ελλάδα, τη στιγμή που την έχουμε σώσει ήδη 6 φορές με τις 6 δόσεις. Με τη σειρά της η κυρία Τόνια Αντωνίου δήλωσε: «έτσι όπως πάμε είναι σα να τρέχουμε με 200 πάνω στο τοίχο».

Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι βουλευτές όπως οι κύριοι Λιτζέρης και Κωσταντινόπουλος τάχθηκαν υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ