Ιρλανδικός Τύπος: Μπορεί να μη συμφώνησαν Μέρκελ-Τσίπρας, αλλά δεν έχασαν την αγάπη τους - iefimerida.gr

Ιρλανδικός Τύπος: Μπορεί να μη συμφώνησαν Μέρκελ-Τσίπρας, αλλά δεν έχασαν την αγάπη τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα γκρίζα σημεία φαίνεται να απέκτησαν άλλο χρώμα. Η Άνγκελα Μέρκελ προσπάθησε να διαλύσει την έχθρα ανάμεσα στο Βερολίνο και την Αθήνα και ο Τσίπρας, από τη μεριά του, διαβεβαίωσε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κατασχέσει γερμανικά κτίρια.

Επί του προκειμένου, όμως, σημειώνει η ιρλανδική εφημερίδα Irish Independent, συμφωνία δεν υπήρξε κάτι που παραδέχθηκε δημοσίως και η Γερμανίδα καγκελάριος. «Σε γενικές γραμμές υπήρξαν πολλοί συμβιβαστικοί τόνοι που προέρχονται και από τα δύο στρατόπεδα, αλλά δόθηκαν πολύ λίγες λεπτομέρειες για το τι θα υποβάλει η Αθήνα ως προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις που οφείλει να λάβει», σημειώνει η εφημερίδα.

Η αλήθεια είναι, πάντως, το κλίμα μετά τη συνάντηση ήταν καλύτερο σε σχέση με τον σκοτεινό διάκοσμο που είχαν διαμορφώσει τα γερμανικά ΜΜΕ τα οποία λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση έκαναν λόγο για σοβαρό πρόβλημα της Ελλάδας να βρει χρήματα μετά τις 9 Απριλίου. Αυτό δεν σημαίνει πως τα χρήματα τώρα θα ρεύσουν προς την Αθήνα, αναφέρει η εφημερίδα. Η Άνγκελα Μέρκελ κατέστησε σαφές πως τα πάντα θα αποφασιστούν και θα καθοριστούν εντός της Ευρωομάδας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Γερμανός αντικαγκελάριος και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έκανε λόγο για ειλικρίνεια που πρέπει να διέπει τις σχέσεις των δύο χωρών. «Η Ελλάδα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως η Γερμανία θέλει να βοηθήσει, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει δίχως κάποιες απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Η εφημερίδα κάνει λόγο για το επίσης σημαντικό θέμα της διαφθοράς στην οποία μέρος της ευθύνης φέρει και η Γερμανία, καθώς η Αθήνα σημειώνει πως πολλές από τις αφανείς συμβάσεις για τα οπλικά συστήματα της χώρας, κατά το παρελθόν, είχαν συναφθεί με γερμανικές εταιρείες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ