«Ζεστό» χρήμα στα ταμεία του κράτους: Τις επόμενες ημέρες έρχονται 1,2 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ - iefimerida.gr

«Ζεστό» χρήμα στα ταμεία του κράτους: Τις επόμενες ημέρες έρχονται 1,2 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ζεστό χρήμα» ύψους 1,2 δισ. ευρώ αναμένεται να εισρεύσει τις επόμενες ημέρες στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Το ποσό αυτό αφορά κονδύλια που ανήκαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και αξιοποιήθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αντί για ομόλογα του EFSF.

Η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί να επιστραφούν τα χρήματα αυτά, τα οποία επιστράφηκαν πρόσφατα στον EFSF με τη μορφή των ομολόγων που δεν είχαν αξιοποιηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση βάση της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ποσό αυτό θα ενισχύσει χρηματοδοτικά το δημόσιο το αμέσως επόμενο διάστημα και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη προηγηθεί σχετικές επαφές με τον EFSF προκειμένου να επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα χρήματα αυτά είναι εφικτό να εισρεύσουν τις επόμενες ημέρες στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΧΣ EFSF ταμεία του Κράτους
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ