Σφοδρή επίθεση σε πρωθυπουργό και Βενιζέλο απο τη ΝΔ - iefimerida.gr

Σφοδρή επίθεση σε πρωθυπουργό και Βενιζέλο απο τη ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεβάζει τους τόνους στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση η Νεα Δημοκρατία για τα νέα φορολογικά μέτρα. Ειναι ενδεικτικό ότι μετα από συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά , εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος του κόμματος Στάυρος Δήμας κάνοντας λόγο για ατολμία, αδράνεια και αναβλητικότητα τους τελευταίους μήνες.

«Την ώρα που η κοινωνία δεν έχει συνέλθει ακόμη από το σοκ των τελευταίων σκληρών μέτρων, η κυβέρνηση προαναγγέλλει, με την ίδια προχειρότητα, νέα. Η κυβέρνηση, για πολλούς μήνες, είχε επιδείξει ατολμία, αδράνεια και αναβλητικότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δήμας. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση, αντί από την αρχή, να μειώσει δραστικά τις δαπάνες, περιορίζοντας το κράτος και κάνοντας το ταυτόχρονα λιγότερο γραφειοκρατικό και πιο αποτελεσματικό, επέλεξε τη βαριά φορολογία, που σε περίοδο ύφεσης δεν αποδίδει. Σύμφωνα με τον κ. Δήμα, η πολιτική της κυβέρνησης, προκαλεί επιπλέον ύφεση, αυξάνει το έλλειμμα και την ανεργία και διώχνει τις επενδύσεις.

«Εξάλλου, η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι τα νέα μέτρα οφείλονται στην επιδείνωση της ύφεσης. Μια ύφεση, όμως, που, όπως είπα, η ίδια προκάλεσε με την πολιτική της» σημειώνει ο κ. Δήμας και είπε πως πλέον είναι καιρός η κυβέρνηση -στα πλαίσια των καθηκόντων της- να κινητοποιήσει μέτρα άμεσης ανάκαμψης, για να αποτρέψει βαθύτερη ύφεση και περαιτέρω χειροτέρευση της οικονομίας.

Την ίδια στιγμή, ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. κ. Κ. Τασούλας, με αφορμή την τροπολογία για μόνιμο τέλος στα ακίνητα, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, στα πλαίσια της στρατηγικής έντασης που έχει επιλέξει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μάλιστα με ιδιαίτερα επιθετικό ύφος μίλησε για ένα Πρωθυπουργό σε «μόνιμη εργασιακή εφεδρεία», για έναν υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο, που θεωρεί πως είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της αλήθειας και τόνισε: «Δυστυχώς, όμως, η μόνη αλήθεια που υπάρχει είναι πως Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών αποτελούν ένα επικίνδυνο δίδυμο για τον Ελληνικό λαό».

«Πάτος στο βαρέλι δεν μπήκε»

«Η νέα καταιγίδα μέτρων αποδεικνύει τελικά ότι πάτος στο βαρέλι δεν είχε μπει» σημείωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας κ. Χρ. Σταϊκούρας και τονίζοντας ότι με την προχθεσινή Έκθεση του ΔΝΤ, το χρέος θα διαμορφωθεί στο 189% του ΑΕΠ το 2012, από 127% που ήταν το 2009.

«Το αποτέλεσμα; Κάθε δόση του δανείου να συνοδεύεται από νέα, επώδυνα, μέτρα. Από νέες δεσμεύσεις, περισσότερους φόρους, μεγάλες περικοπές μισθών και συντάξεων, μαζικές απολύσεις. Μέτρα προκειμένου να καλυφθούν οι αστοχίες της οικονομικής πολιτικής» είπε.

Επικριτικός ήταν και ο έτερος αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας κ. Ι. Βρούτσης, που σημείωσε ότι οι «φορολογικές επιθέσεις, όχι μόνο είναι αναποτελεσματικές, αλλά συντηρούν την ύφεση και έχουν φέρει τον ελληνικό λαό στα πρόθυρα της εξαθλίωσης» και επανέλαβε την ανάγκη δραστικής μείωσης των φορολογικών συντελεστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ