Το Βερολίνο τιμά τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο - iefimerida.gr

Το Βερολίνο τιμά τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον «μετρ» του αρχαίου δράματος, Θεόδωρο Τερζόπουλο τιμά αύριο το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου (Freie Universitat Berlin), που διευθύνει η καθηγήτρια Έρικα Φίσερ Λίχτε (Erika Fischer Lichte), με ένα διήμερο συμπόσιο αφιερωμένο στο σύνολο της δουλειάς και στη μέθοδο εργασίας του Έλληνα σκηνοθέτη.

Το συμπόσιο με τίτλο "Ο Διόνυσος στην εξορία" θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού στο Βερολίνο. Στο συμπόσιο συμμετέχουν διακεκριμένοι θεωρητικοί του θεάτρου κι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Erika Fischer Lichte, David Wiles, Freddy Decreus, Alexander Chepurov, Ελένη Βαροπούλου, Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Etel Adnan, Matthias Dreyer, Kerem Karaboga, Γιώργος Σαμπατακάκης, Frank Raddatz, Δημήτρης Τσατσούλης, Πηνελόπη Χατζηδημητρίου, Γκόνια Γιαρέμα, Σάββας Στρούμπος) σε μια προσπάθεια να προσεγγίσουν το έργο του Έλληνα σκηνοθέτη από τις Βάκχες του 1986 μέχρι και σήμερα.

Είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου επιφυλάσσει αυτήν την τιμή σε Έλληνα καλλιτέχνη. Παράλληλα με το συμπόσιο, ο Θεόδωρος Τερζόπουλος θα διδάξει τη μέθοδο εργασίας του στη διάρκεια ενός τριήμερου εργαστηρίου σε σπουδαστές των Ακαδημιών Ernst Busch και Udk (Universitat der Kunste).

Το συμπόσιο αποτελεί την πρώτη φάση του αφιερώματος στον Θεόδωρο Τερζόπουλο, το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2012, με παραστάσεις του Θεάτρου Άττις, έκθεση φωτογραφίας της Johanna Weber και γλυπτική εγκατάσταση του Γιάννη Κουνέλλη.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Βερολίνο, σκοπός του Συμποσίου είναι να "διερευνήσει τις αναζητήσεις του Τερζόπουλου και του θεάτρου του στο χώρο και το χρόνο, να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο ο σκηνοθέτης ανατρέπει τις καθιερωμένες μορφές και τα νοήματα και να εξετάσει την "αισθητική της εξορίας" ως μια πολιτική πράξη ορισμού του ανοίκειου".

Ν.Μπ. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ