Οι δικηγόροι του Εφραίμ ζήτησαν την αποβολή του Ελληνικού Δημοσίου από τη δίκη για τις ιερές ανταλλαγές - iefimerida.gr

Οι δικηγόροι του Εφραίμ ζήτησαν την αποβολή του Ελληνικού Δημοσίου από τη δίκη για τις ιερές ανταλλαγές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αποβολή του Ελληνικού Δημοσίου από τη δίκη των κατηγορουμένων για τις ιερές ανταλλαγές ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης κάνοντας ένσταση με την οποία ζητούν να φύγει το ελληνικό δημόσιο από τη θέση της πολιτικής αγωγής καθώς όπως υποστήριξαν δεν υπάρχει ζημία του ελληνικού δημοσίου.


Μάλιστα οι δικηγόροι της Μονής επικαλέστηκαν 18 αποφάσεις που έχουν εκδοθεί σε συνολικά 28 αγωγές που έχει υποβάλει το ελληνικό δημόσιο υποστηρίζοντας ότι σε καμία από αυτές δεν είναι αυτονόητο πως η κυριότητα της λίμνης Βιστονίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων ανήκουν στο Δημόσιο. «Δεν υπήρχαν υπερεκτιμήσεις στην αξία των ακινήτων που αντιλλάγησαν. Επί 100 χρόνια η Μονή επιζητούσε λύση με ειρηνικό τρόπο και για τις 2 πλευρές. Η υπόθεση στράβωσε για άλλους λόγους και όχι για την ουσία. Η Μονή είχε όραμα να αξιοποιήσει το Μετόχι της στη λίμνη. Τα σχέδια αυτά προσέκρουσαν στους τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι έκαναν αγώνα.
Τότε είπε η Πολιτεία χρησιμοποιώντας και τοπικούς βουλευτές , όπως τον κ.Κοντο, να τους διώξουμε. Πως όμως; Να απαλλοτριώσουμε τη λίμνη; Δεν έχουμε χρήματα. Να τους δώσουμε άλλα και να φύγουν από κει. Αώο πρωτοβουλία της Πολιτείας ξεκίνησαν οι ανταλλαγές».

Ενορκη βεβαίωση Μητσοτάκη

Οι συνήγοροι προσκόμισαν στο δικαστήριο και επικαλέστηκαν ένορκη βεβαίωση του επιτίμου πρόεδρου της ΝΔ, Κων,νου Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποία «όλες οι κυβέρνησής αποδέχονταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής στη Λίμνη». Αρα είπε ο δικηγόρος της μονής το συμπέρασμα των μοναχών ότι η λίμνη είναι δική τους δεν ήταν και τόσο αυθαίρετο.
Οσον αφορά την απαίτηση σχεδόν 250 εκατομμυρίων ως ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου (και 1,8 εκατ. για ηθική βλάβη) για την οποία παρίσταται ως πολιτική αγωγή, η υπεράσπιση είπε «ότι η παράσταση πολιτικής αγωγής στηρίζεται στην ψευδή παραδοχή του Δημοσίου ότι του ανήκουν λίμνη και παραλίμνια».
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 31 Μαρτίου με το δικαστήριο να καλείται να αποφασίζει αν θα αποβάλει το δημόσιο από την διαδικασία. Σε αυτήν την περίπτωση θα έχει αποδεχθεί όπως λένε οι νομικοί ότι δεν υπήρξε ζημιά του ελληνικού δημοσίου στην υπόθεση....

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ