Carmina Burana με τον Μάριο Φραγκούλη - iefimerida.gr

Carmina Burana με τον Μάριο Φραγκούλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Sold out είναι η παράσταση που θα γίνει στο Ηρώδειο στις 26 Σεπτεμβρίου με τον Μάριο Φραγκούλη να ερμηνεύει το δημοφιλές έργο του Carl Οrff «Carmina Burana» και για αυτό οι άνθρωποι της παραγωγής (Elisarte) αποφάσισαν τη διοργάνωση μιας ακόμης συναυλίας στις 30 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μια σύμπραξη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας & Χορωδίας της ΕΡΤ, της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων, της Μικτής Χορωδίας Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδος και της Παιδικής Χορωδίας Rosarte, υπό την μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, με την συμμετοχή-έκπληξη του διεθνώς καταξιωμένου Έλληνα Μάριου Φραγκούλη που ερμηνεύει για πρώτη φορά το συγκεκριμένο έργο. .

Ο Μάριος Φραγκούλης, έχει πραγματοποιήσει σπουδές κλασικού τραγουδιού και υποκριτικής στις κορυφαίες ακαδημίες του κόσμου (Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου, κVerdi Academy του Bussetto, Juilliard School της Νέας Υόρκης) έχοντας λάβει τις υποτροφίες «Ωνάση» και «Μαρία Κάλλας», ενώ το 1993 κέρδισε τον Διεθνή Διαγωνισμό Όπερας Luciano Pavarotti στην Philadelphia Αμερικής. Το βραβείο του άνοιξε πόρτες σε σημαντικές όπερες του κόσμου: La Scala στο Milano, στο Covent Garden του Λονδινου Novaya Opera of Moscow, Whitehall Palace, Buckingham Palace, Royal Theatre Drury Lane, Royal Albert Hall.
Τώρα ο Μάριος Φραγκούλης, ξεκινάει έναν κύκλο εμφανίσεων στην Αμερική για να συμπράξει με την York Symphony Orchestra τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη στην Βοστωνη . Επίσης προετοιμάζει το προσωπικό του κονσέρτο τον Ιανουάριο στην Μόσχα και τον Φεβρουάριο παλι πίσω στην Βοστώνη και μετά καλεσμένος στο Palm Beach της Φλόριντας σε τελετή των «Leadership 100» όπου θα παρουσιάσει την νέα διεθνή δισκογραφική δουλειά του με τίτλο "Beautiful Things". Η νέα δισκογραφική του δουλειά ηχογραφήθηκε στο Los Angeles με την συμμετοχή της Kiev Symphony Orchestra. Ο νέος δίσκος θα κυκλοφορήσει σε Ευρώπη, Ρωσία, Ασία, Αμερική Καναδα, Μεξικο και Αφρικη. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί στις 15 Νοεμβρίου και ενώ σχεδιάζει την νέα παγκόσμια περιοδεία του, έχοντας υπογράψει ένα ακόμη διεθνές συμβόλαιο με την Sony CLASSICAL.

Μαζί του στη σκηνή στο Ηρώδειο θα βρίσκεται η Λουκία Σπανάκη στο ρόλο της σοπράνο, μια νεαρή Ελληνίδα καλλιτέχνης, που έχει αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, όπως το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό του «Giuseppe di Stefano» στη Σικελία (για το ρόλο της Lucia στη Lucia di Lammermoor) και στο διεθνή διαγωνισμό AS.LI.CO. στο Milano (για το ρόλο της Violetta στην Traviata), καθώς και την υποτροφία «Μαρία Κάλλας». Έχει εμφανιστεί σε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε σημαντικά λυρικά θέατρα της Ευρώπης όπως στην κρατική Όπερα της Στουτγάρδης, στο Κάρλο Φελίτσε της Γένοβας, στην Κρεμόνα, στην Παβία, στο Κόμο, κ.α

Στον ρόλο του κόντρα τενόρου ο ταλαντούχος Νίκος Σπανός ο οποίος έχει αποσπάσει θερμές κριτικές για τη συμμετοχή του σε όπερες από το πρώιμο Baroque εως τον 20ο αιώνα, σε ρόλους γραμμένους για τη συγκεκριμένη φωνή. Αναφορές στο γερμανικό και ιταλικό τύπο μιλούν για «γλυκιά φωνή με γεμάτη έκφραση και μουσική ευφυΐα», ενώ η εφημερίδα Washington Post τον αποκαλεί «ασυνήθιστο κόντρα τενόρο» και η Opèra International αναφέρεται στην φωνή του ως «αναπάντεχα δυνατή» για το είδος του.

Στο πόντιουμ ο καταξιωμένος μαέστρος Λουκάς Καρυτινός, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του πλήθος διεθνών διακρίσεων σε ένα ευρύ συμφωνικό και οπερατικό ρεπερτόριο. Έχει συμπράξει με μερικές από τις σημαντικότερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου, όπως η Londοn Philharmonia, η Philomusica Oxford, η WDR, η Suisse Romande κ.α. ενώ έχει διευθύνει, εκτός από την Ελλάδα, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και σε Κορέα, Η.Π.Α., Αυστραλία, Τουρκία, Αίγυπτο, Τυνησία κ.α. Έχει συνεργαστεί με θέατρα όπως του Βερολίνου, της Βαρκελώνης, της Κολωνίας, του Μόντε-Κάρλο, του Ντιτρόιτ, του Σάλτσμπουργκ, της Ρώμης, του Μπιλμπάο κ.α.

Στη συναυλία της 26ης Σεπτεμβρίου θα υπάρξει υποτιτλισμός ώστε να μπορέσει το κοινό να παρακολουθήσει και το περιεχόμενο του έργου.

Την ίδια βραδιά θα παρουσιαστεί εισαγωγικά και το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Σατυρικόν» του Πετρώνιου σε πρώτη εκτέλεση, ειδική παραγγελία για την συναυλία. Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο ο Ρωμαίος συγγραφέας Πετρώνιος, εραστής της ζωής, που έζησε τον 1ο μ.Χ. αιώνα στα χρόνια του Νέρωνα, δίχως να δεσμεύει τα θέλω του στα πρέπει, παρουσιάζει με τρόπο θεατρικό τα αποχαλινωμένα ήθη της εποχής του, μακριά από οποιαδήποτε διάθεση για ηθικολογίες. Δεν είναι άλλωστε λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως ο Πετρώνιος επινόησε τον ήρωά του στο Σατυρικόν για να καταγράψει βιογραφικά τη δική του πραγματικότητα.

Μέρος των εσόδων θα δοθεί στo Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζόμενων ΕΠΑΝΟΔΟΣ (www.epanodos.org.gr)

Εισιτήρια για την παράσταση διατίθενται προς: 28€ , 45€, 60€, 80€, 95€ (Διακεκριμένη ζώνη).

Προπώληση: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), τηλ. 2107234567, www.ticketservices.gr Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά ή Online παραλαμβάνονται είτε την ημέρα της παράστασης στο ταμείο του Ηρωδείου, είτε νωρίτερα από το εκδοτήριό στην Πανεπιστημίου 39

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ