Πουρές γλυκοπατάτας, είναι πιο νόστιμος!

Η γλυκοπατάτα είναι πηγή βιταμινών και καλύτερη από την κοινή πατάτα.


Σας θυμίζω και πάλι έναν τρόπο για να βάλετε την γλυκοπατάτα στην κουζίνα και στο πιάτο σας. Αυτή εδώ η συνταγή έχει μόνο τρία υλικά και είναι ιδανική και για παιδιά.


Υλικά

  • 1 γλυκοπατάτα
  • 1 πατάτα κοινή για πουρέ
  • 40 cl γάλα ελαφρύ
  • 1 κουταλάκι βούτυρο
  • Λίγο χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε την γλυκοπατάτα, κόψτε την σε μεγάλα κομμάτια
  • Κόψτε την λευκή πατάτα σε μικρότερα κομμάτια
  • Βάλτε τα όλα με το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράστε σε χαμηλή φωτιά επί 20 λεπτά
  • Προσθέστε το αλάτι
  • Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό
  • Αφαιρέστε τις πατάτες και κρατήστε το γάλα
  • Πιέστε τις πατάτες με ένα ειδικό εργαλείο ή με δύο πιρούνια για να λυώσουν
  • Προσθέστε όσο γάλα χρειάζεται για να μη γίνει ο πουρές πολύ υγρός
  • Προσθέστε το βούτυρο και σερβίρετε αμέσως, δεν μπορεί να περιμένει!

Ταιριάζει με όλα τα κρέατα (ψητά ή μαγειρευτά), όπως και με ψάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή πουρές γλυκοπατάτα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ