Πάνω από 225 μετανάστες διασώθηκαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα τις τελευταίες 12 ώρες - iefimerida.gr

Πάνω από 225 μετανάστες διασώθηκαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα τις τελευταίες 12 ώρες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερους από 225 μετανάστες, που προσπαθούσαν να εισέλθουν παράνομα στην χώρα, διέσωσε το λιμενικό μέσα σε 12 ώρες, ύστερα από ενέργειες σε Μυτιλήνη, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.

Η πρώτη διάσωση πραγματοποιήθηκε από πλήρωμα του Λιμενικού στα βόρεια της Λέσβου και αφορούσε 26 μετανάστες, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκαν άλλοι 44 στα ανατολικά του νησιού.

Στην συνέχεια, εντοπίστηκαν ακόμα 40 στην ανατολική πλευρά του Αγαθονησιού και άλλοι 33 στα βορειοανατολικά του Φαρμακονησιού.

Οι ενέργειες διάσωσης του Λιμενικού δεν σταμάτησαν όμως εκεί, καθώς βρέθηκαν 35 παράνομοι μετανάστες και πάλι στα ανατολικά της Μυτιλήνης. Μάλιστα, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, διασώθηκαν ακόμη 49, δυο ναυτικά μίλια νοτιο-ανατολικά της Μυτιλήνης.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν από το Λιμενικό σώμα στα πλησιέστερα λιμάνια, ώστε να γίνει καταμέτρηση και οι απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις.

Στην Χίο εντοπίστηκαν από περιπολικό Λ.Σ- ΕΛ. ΑΚΤ, 46 μετανάστες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν από στην παραλία «ΔΕΗ» του νησιού και συνελήφθησαν.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου και θα εξεταστούν προληπτικά από κλιμάκιο του Γενικού Νοσοκομείου της περιοχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ