«Πόλεμος» για τον Κατρούγκαλο: Μετά το «Βήμα», η υπόθεση της Λάρισας - iefimerida.gr

«Πόλεμος» για τον Κατρούγκαλο: Μετά το «Βήμα», η υπόθεση της Λάρισας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολιτικό «σεισμό» και πονοκέφαλο στην κυβέρνηση έχει προκαλέσει τις τελευταίες δύο ημέρες το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου, έπειτα από δύο απανωτά δημοσιεύματα που φέρεται να τον εμπλέκουν σε σοβαρές υποθέσεις.

Λίγες ώρες μετά από το δημοσίευμα της εφημερίδα το «ΒΗΜΑ» που έκανε λόγο για συμφωνητικά Κατρούγκαλου με Δημοσίους υπαλλήλους σύμφωνα με τα οποία ο αναπληρωτής υπουργός θα έπαιρνε προμήθεια 12% για κάθε αποζημίωση από την επαναπρόσληψή τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε κάνοντας λόγο για συκοφαντία και πλαστογραφία και η κυβέρνηση τον στήριξε απόλυτα, καλώντας, μάλιστα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν πίσω τις επιθετικές ανακοινώσεις που είχαν εκδώσει.

Λίγες ώρες μετά «έσκασε» είδηση από τη Λάρισα

Κι ενώ η αντιπαράθεση μεταξύ κομμάτων, αλλά και οι συνεχείς δηλώσεις από τον κ. Κατρούγκαλο, συνεχίστηκαν και την Κυριακή, το μεσημέρι, ήρθε στο φως της δημοσιότητας ακόμη μια περίεργη υπόθεση που εμπλέκει τον αναπληρωτή υπουργό σε δικαστική διαμάχη του Δήμου Λάρισας με το Ελληνικό Δημόσιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του larissanet.gr, ο Δήμος Λαρισαίων, στις 12 Φεβρουαρίου 2015 ανέθεσε στο δικηγορικό γραφείο του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος είχε ήδη ορκιστεί υπουργός, να προσφύγει κατά του Δημοσίου αναφορικά με υπόθεση στοιχείων για συμβάσεις υπαλλήλων του.

Σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάζει ο ιστότοπος, ο Δήμος Λάρισας έδωσε στο γραφείο του υπουργού ( «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΜΥΒΟΥΛΟΙ») την εντολή να ασκήσει προσφυγή ενάντια στην απόφαση της τότε ΓΓ Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου 2014.

«Πόλεμος» για τον Κατρούγκαλο: Μετά το «Βήμα», η υπόθεση της Λάρισας | iefimerida.gr 0

Με την απόφαση εκείνη είχε κριθεί παράνομη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας να μην στείλει έγγραφο στο υπουργείο Εσωτερικών με τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου.

«Πόλεμος» για τον Κατρούγκαλο: Μετά το «Βήμα», η υπόθεση της Λάρισας | iefimerida.gr 1

Η ημερομηνία της ανάθεσης είναι 12 Φεβρουαρίου 2015, όταν ο κ. Κατρούγκαλος είχε ήδη ορκιστεί στην κυβέρνηση.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και ένας δημοτικός σύμβουλος ψήφισαν κατά της απόφασης θέτοντας ζήτημα ηθικό το γεγονός πως θα αναλάβει τον χειρισμό μιας τόσο λεπτής υπόθεσης, αφού αφορά νομική διαμάχη με το κράτος, το δικηγορικό γραφείο ενός υπουργού. Η πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής είχαν αντίθετη γνώμη και η υπόθεση ανατέθηκε στο εν λόγω γραφείο.

Διαβάστε το επίμαχο έγγραφο που δημοσίευσε το larissanet.gr ΕΔΩ

ΝΔ: Να τον αποσύρει αμέσως η κυβέρνηση

Το νέο δημοσίευμα προκάλεσε εκ νέου την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως τον Γιώργο Κατρούγκαλο από τη θέση του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κώστα Καραγκούνη:

«Κάθε ώρα που περνάει βγαίνουν νέες αποκαλύψεις όπου φαίνεται ότι το γραφείο του κ. Κατρούγκαλου, αναλάμβανε υποθέσεις εναντίον του δημοσίου, ακόμα και ένα μήνα μετά την ορκωμοσία του.
Παρόλα αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει να τον κρατά. Και μάλιστα καλεί τα κόμματα να αποσύρουν τις δηλώσεις τους!
Αντί να κάνει μαθήματα ηθικής, οφείλει η ίδια να αποσύρει αμέσως τον κ. Κατρούγκαλο».

Κατρούγκαλος: Μπέρδεψαν τον Οκτώβριο με τον Φεβρουάριο

Ο αναπληρωτής υπουργός, πάντως, διέψευσε και αυτό το δημοσίευμα κάνοντας λόγο για «χαλκεία» και σημειώνοντας ότι «Μπέρδεψαν τον Οκτώβριο με τον Φεβρουάριο».

Αρχικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε στο Mega ότι την υπόθεση ανέλαβε ένας πρώην συνεργάτης του σημειώνοντας ότι ο ίδιος είχε κλείσει την εταιρεία του εκείνη την περίοδο.

Ωστόσο, το επίμαχο έγγραφο έχει ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου, ενώ, η εταιρεία φέρεται να έκλεισε στις 17 Φεβρουαρίου, ενώ, σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός είχε ήδη ορκιστεί. Πάντως, ο Γιώργος Κατρούγκαλος και σε αυτό απαντά ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για να κλείσει η εταιρεία του και για αυτόν τον λόγο καθυστέρησε μέχρι τις 17 Φλεβάρη.

Και ανακοίνωση από τον αναπληρωτή υπουργό

Λίγη ώρα αργότερα εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση του Δήμου Λάρισας σταμάτησε τον Οκτώβριο του 2014 και τονίζει ότι «Τα χαλκεία πάλι είχαν δουλειά μπλέκοντας τον Οκτώβριο του 2014 με τον Φεβρουάριο του 2015».

«Με εμφανίζουν να χειρίζομαι υπόθεση του δήμου Λάρισας, ενώ είμαι υπουργός. Όπως προκύπτει όμως από απλή ανάγνωση της από 12/02/2015 υπ' αριθμ. 47 απόφασης της δημαρχιακής επιτροπής δικηγορική εμπλοκή είχα μόνο το έτος 2014 και όχι μετά την ανάδειξή μου σε υπουργό.
Ειδικότερα, τον Οκτώβριο του 2014 είχε ανατεθεί στη δικηγορική μου εταιρεία και σε μια άλλη δικηγόρο την Α.Λ. με την υπ' αριθμ. 682/2014 απόφαση της οικονομικής επιτροπής η άσκηση προσφυγής κατά της διαδικασίας ελέγχουν των συμβάσεων αορίστου χρόνου, που είχε αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης. Τότε προφανώς δεν ήμουν υπουργός και δεν υπήρχε σχετικό κώλυμμα.
Τα χαλκεία πάλι είχαν δουλειά μπλέκοντας τον Οκτώβριο του 2014 με τον Φεβρουάριο του 2015».

Στήριξη από το Μαξίμου και επίθεση ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα στο Βερολίνο

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, εξέφρασε μέσω κύκλων για ακόμη μια φορά τη στήριξή της στον Γιώργο Κατρούγκαλο, σημειώνοντας ότι «Με βάση τα έως τώρα στοιχεία δεν προκύπτει τίποτα και στηρίζουμε τον υπουργό».
Επιπλέον, σε άτυπη ενημέρωση από το Μαξίμου, η κυβέρνηση κάνει λόγο για στοχευμένη επίθεση η οποία έχει στόχο να αποδυναμώσει τον πρωθυπουργό ενόψει της επίσκεψής του στο Βερολίνο.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι:

Σήμερα γίνεται φανερός ο λόγος για τον οποίο επινοήθηκε το συκοφαντικό δημοσίευμα για τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργο Κατρούγκαλο.
Η χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία.
Γίνεται συστηματική προσπάθεια να αποδυναμωθεί η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός μία μέρα πριν από το κρίσιμο ταξίδι του στην Γερμανία. Και μάλιστα χρησιμοποιείται το κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης της διαπλοκής και της διαφθοράς που είναι κοινός τόπος μεταξύ της γερμανικής και της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης.
Όσοι πιστεύουν ότι με ψέματα και συκοφαντίες θα πετύχουν την ηθική απομείωση της ελληνικής κυβέρνησης γελιούνται οικτρά. Όσοι φοβούνται ότι το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο στην μάχη ενάντια στη διαπλοκή, έχουν κάθε λόγο να φοβούνται.

Η απάντηση του Δήμου Λαρισαίων

Την δική του απάντηση έδωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ο Δήμος Λαρισαίων αναφορικά με την υπόθεση της προσφυγής κατά του Δημοσίου και τη εμπλοκή του ονόματος του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων για το χειρισμό νομικής υπόθεσης στο δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος και συνεργάτες» και τη δικηγόρο κ. Κατερίνα Λαϊνά, σχετικά με τον έλεγχο των συμβάσεων και τη δίωξη του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη απο το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων επισημαίνονται τα εξής:

  1. Κατά της απόρριψης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (22-10-2014) για τον έλεγχο των συμβάσεων από τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη ανατέθηκε, τον Νοέμβριο του 2014 η υπεράσπιση του Δημάρχου και η κατάθεση προσφυγής στο νομικό γραφείο «Κατρούγκαλος – Συνεργάτες» και στην κ. Αικ. Λαινά.
  2. Στις 12/2/2015 αποφασίστηκε η προσφυγή στο ΣτΕ για το ίδιο θέμα και ανατέθηκε ο χειρισμός της υπόθεσης στη δικηγόρο κ. Λαϊνά και μόνο, λόγω της υπουργοποίησης του κ. Κατρούγκαλου

Ολα τα υπόλοιπα είναι αναληθή, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και υπηρετούν σκοπιμότητες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ