Υεμένη: 137 νεκροί και 345 τραυματίες από τριπλή επίθεση αυτοκτονίας [βίντεο- σκληρές εικόνες] - iefimerida.gr

Υεμένη: 137 νεκροί και 345 τραυματίες από τριπλή επίθεση αυτοκτονίας [βίντεο- σκληρές εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τραγικό απολογισμό με 137 νεκρούς και 345 τραυματίες είχε τριπλή βομβιστική επίθεση σε δυο τζαμί, που ήταν γεμάτο προσκυνητές, στην Sanaa της Υεμένης.

Στόχοι ήταν το τέμενος Badr στο νότιο μέρος της πρωτεύουσας και το al-Hashoosh τζαμί στη βόρεια πλευρά την ώρα που οι περισσότεροι προσκυνητές βρίσκονταν στον χώρο. Τα ΜΜΕ ενημέρωσης της χώρας αναφέρουν πως εκείνοι την ώρα προσεύχονταν σιίτες πολιτοφύλακες Χούτι, οι οποίοι πολεμούν τον πρόεδρο της Υεμένης, Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι.

Μάρτυρας περιέφραψε στο Associated Press την ειδεχθή εικόνα μετά την έκρηξη στο al-Hashoosh.

«Τα κεφάλια, πόδια και τα χέρια των νεκρών ήταν σκορπισμένα στο πάτωμα του τζαμιού», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως όσοι δεν σκοτώθηκαν είναι σοβαρά τραυματισμένοι από σπασμένα γυαλιά.

Σιίτικο τηλεοπτικό δίκτυο μεταδίδει εικόνες από το εσωτερικό του τζαμιού με τους εθελοντές να τυλίγουν με ματωμένες κουβέρτες τα θύματα.

Την ευθύνη της τριπλής δολοφονίας ανέλαβε η ISIS, σύμφωνα με tweet που «ανέβασε» στον ιστιότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Η Υεμένη θωρείται ένα από τα «σπίτια» όργανωσης στενά συνδεδεμένης με την Αλ Κάιντα, ενώ τον τελευταίο καιρό ισχυρή είναι και η παρουσία οπαδών του Ισλαμικού κράτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Υεμένη επιθέσεις αυτοκτονίας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ