Επιλέγοντας ελεύθερα την ασφάλιση του σπιτιού σας - iefimerida.gr

Επιλέγοντας ελεύθερα την ασφάλιση του σπιτιού σας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αγορά της κατοικίας μπορεί να έχει σημειώσει σημαντική πτώση λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που γνωρίζει η Ελλάδα, ωστόσο αυτό που έχει αλλάξει σημαντικά είναι η νοοτροπία των υποψήφιων αγοραστών κατοικίας, αλλά και ο τομέας της ασφάλισης, για αυτούς που έχουν αγοράσει ήδη σπίτι.


Παρόλο που το πεδίο της υποχρεωτικής ασφάλισης ενός ακινήτου, προκειμένου να χορηγηθεί στεγαστικό δάνειο από μια τράπεζα διατηρείται, σύμφωνα όμως με την εγκύκλιο που από το Μάιο του 2013 έχει σταλεί σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας από την Τράπεζα της Ελλάδας, ο δανειολήπτης έχει το δικαίωμα να προσκομίσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο εταιρίας, επιλέγοντας από την ελεύθερη αγορά.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω ο δανειολήπτης συνήθιζε να ασφαλίζει την κατοικία του στην τράπεζα από την οποία είχε πάρει το στεγαστικό δάνειο, χωρίς να εξετάσει οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική και ουσιαστικά πλήρωνε πολύ περισσότερα χρήματα.
Τώρα όμως οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν τη δυνατότητα για έρευνα αγοράς και ελεύθερης επιλογής για την ασφάλιση της κατοικίας τους. Όλες οι διαδικασίες ασφάλισης έχουν απλοποιηθεί, ενώ τα ασφάλιστρα είναι πλέον πολύ ανταγωνιστικά.
Συγκεκριμένα, η Anytime διαθέτει 3 ανταγωνιστικά προγράμματα για την ασφάλιση κατοικίας:

• Το Economic: Το βασικό πρόγραμμα ασφάλισης για στεγαστικά δάνεια. Καλύπτει το κτίριο της κατοικίας και απευθύνεται σε εσάς που έχετε στεγαστικό δάνειο. Είναι το βασικό πακέτο ασφάλισης που απαιτούν οι τράπεζες.

• Το Value: Το πλήρες πρόγραμμα ασφάλισης για στεγαστικά δάνεια. Καλύπτει το κτίριο της κατοικίας και απευθύνεται σε εσάς που έχετε στεγαστικό δάνειο αλλά η τράπεζα σας απαιτεί επιπλέον καλύψεις (διαρροή/ θραύση σωληνώσεων, καιρικά φαινόμενα κ.α.)

• Το Premium: Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης για κάθε κίνδυνο. Καλύπτει το κτίριο και το περιεχόμενο της κατοικίας και απευθύνεται σε εσάς που θέλετε να ασφαλίσετε το σπίτι σας για κάθε κίνδυνο.

Για να μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα της Anytime μπείτε στο www.anytime.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Anytime ασφάλιση σπιτιού
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ