Στέλιος Ράμφος: Η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει από την Ευρώπη, αλλά προς τα εκεί πάει - iefimerida.gr

Στέλιος Ράμφος: Η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει από την Ευρώπη, αλλά προς τα εκεί πάει

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ICON PHOTOPRESS /ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή ήταν η κριτική που έκανε χθες στην κυβέρνηση ο φιλόσοφος και συγγραφέας Στέλιος Ράμφος, σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Έλληνας στοχαστής έκανε λόγο για «πολιτισμικό πρόβλημα των Ελλήνων από αιώνες που τους εμποδίζει την επαφή με την πραγματικότητα. Αυτός ο φόβος της πραγματικότητας οδηγεί στη σημερινή εθνικοποίηση των φαντασιώσεων» και τόνισε ότι οι Έλληνες «δυστυχώς, δεν αναλαμβάνουμε ευθύνες. Το πρόβλημά μας είναι να μην αναλάβουμε ευθύνες και υπό αυτή την έννοια πρέπει να φταίει κάποιος άλλος».

«Έχουμε πάρει στραβά την έννοια της αξιοπρέπειας. Αξιοπρέπεια δεν είναι η περηφάνια, αλλά ο αυτοσεβασμός. Αξιοπρεπής δεν είναι κάποιος που ζητάει να τον φιλεύουν και να μην του ζητάνε λογαριασμό. Πόσο αξιοπρεπής είσαι όταν προκειμένου να περάσεις καλά αφήνεις να απολυθούν 1,5 εκατ. ιδιωτικοί υπάλληλοι για να μην θιγεί το Δημόσιο;», σχολίασε και ανέφερε ότι «οι πολίτες κάνουν ό,τι κάνουν επειδή πρέπει να το κάνουν, αλλά η συνείδησή τους είναι θολή».

«Τον Ιούνιο θα δούμε. Μέχρι τώρα ξέρουμε τους θεσμούς, άλλαξαν τα ονόματα. Πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να κλείσει αυτό το εκκρεμές μνημόνιο. Εν τω μεταξύ, φορτωνόμαστε με καινούργια δάνεια. Δεν έχουμε βρει τρόπο να συνδυάζουμε την αξιοπρέπεια με τις πραγματικές ανάγκες», είπε ο κ. Ράμφος σχολιάζοντας τη συμφωνία με την Ευρώπη, ενώ στη συνέχει τόνισε ότι τον προβληματίζει τόσο το σχέδιο που υπάρχει όσο και η σιωπή πολιτικών όπως ο Σταθάκης και ο Δραγασάκης.

Όσον αφορά σε ένα πιθανό Grexit δήλωσε: «Το χειρότερο είναι ότι δεν θέλουμε να βγούμε από την Ευρώπη, αλλά κινούμαστε προς τα εκεί. Η πλειοψηφία των πολιτών δεν ξέρει και δεν υποχρεούται να ξέρει τις συνέπειες ενός ατυχήματος. Θα είναι απρόβλεπτες οι συνέπειες».

Στη συνέχεια απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες και να συγκαλέσει συμβούλιο αρχηγών.

«Ο Τσίπρας συνδύαζε όμορφα την ιδεοληψία με την πραγματικότητα και τώρα ξαφνικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια άλλη πραγματικότητα. Εχει σταθερές πεποιθήσεις από τις οποίες δεν δείχνει να θέλει να απομακρυνθεί», δήλωσε ο κ. Ράμφος σχολιάζοντας τον πρωθυπουργό για τον οποίο σημείωσε ότι του φάνηκε «πολύ σκληρός».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στέλιος Ράμφος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ