Η 7μερής με τον Τσίπρα έφερε «γκρίνιες»: Ποιοι ενοχλήθηκαν που δεν τους κάλεσαν και γιατί - iefimerida.gr

Η 7μερής με τον Τσίπρα έφερε «γκρίνιες»: Ποιοι ενοχλήθηκαν που δεν τους κάλεσαν και γιατί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια από τις πιο κρίσιμες συναντήσεις των τελευταίων ετών, η οποία ενδεχομένως να κρίνει το μέλλον της Ελλάδας και τις σχέσεις της με τους εταίρους.

Σε αυτή την επταμερή σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Αλέξης Τσίπρας, η Ανγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Γερούν Ντάσιελμπλουμ, ο Μάριο Ντράγκι, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Ντόναλντ Τουσκ.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που... ζηλεύουν και εκφράζουν την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν.

Η πρώτη αντίδραση, αλλά όχι ευθέως, έρχεται από τον Ματέο Ρέντσι. Ιταλοί διπλωμάτες μεταφέρουν την ενόχληση του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι η Ιταλία είναι η τρίτη δανείστρια χώρα και έπρεπε να βρίσκεται στη συνάντηση.
Ενοχλημένος έδειξε και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Σταμπ, ο οποίος θέλησε να υποβαθμίσει τη σημασία της επταμερούς. « “Μίνι-Σύνοδος” είναι μια μεγάλη λέξη» σημείωσε ο Φινλανδός πρωθυπουργός για να προσθέσει «Σημασία έχουν οι δεσμεύσεις του Eurogroup».

Πιο ενοχλημένος από όλους εμφανίστηκε ο Βέλγος πρωθυπουργός, Μισέλ Σαρλ, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν τον κάλεσαν στη συνάντηση.

Ο κ.Σαρλ ανέφερε χαρακτηριστικά «Το Βέλγιο είναι ένα δραστήριο μέλος του Eurogroup και χρειάζεται να παίρνουμε μέρος στις συζητήσεις. Δεν έχω δώσει εντολή στη Γερμανία ή στη Γαλλία να διαπραγματευτούν εκ μέρους του Βελγίου. Αυτό είναι απαράδεκτο. Μπορούν να μιλήσουν, να πουν ότι θέλουν, αλλά δεν υπάρχει εντολή να πάρουν αποφάσεις».

Μάλιστα, επικριτικός εμφανίστηκε και ο Αυστριακός καγκελάριος, αλλά για... λογαριασμό του Μάρτιν Σουλτς.

Ο Βέρνερ Φάιμαν δήλωσε ενοχλημένος από το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε στην επταμερή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ πρόσθεσε ότι «αυτή η συζήτηση κατέστη επιτακτικά αναγκαία, αφενός διότι θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και αφετέρου γιατί πρέπει να απαιτηθούν (σ.σ. από την Ελλάδα) συγκεκριμένες προτάσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ