Βορίδης-Γεωργιάδης εγκαλούν Βαλαβάνη για την Παράκτιο Μέτωπο και μιλούν για «εμπλοκή» του νέου γγ της κυβέρνησης - iefimerida.gr

Βορίδης-Γεωργιάδης εγκαλούν Βαλαβάνη για την Παράκτιο Μέτωπο και μιλούν για «εμπλοκή» του νέου γγ της κυβέρνησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις πρώτες βολές κατά του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρου Σαγιά εκτόξευσε σήμερα η ΝΔ με αφορμή το άρθρο 24 του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις με το οποίο εκκαθαρίζεται η εταιρεία του δημοσίου Παράκτιο Μέτωπο.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάκης Βορίδης και Αδωνις Γεωργιάδης αναρωτήθηκαν γιατί βιάζεται η κυβέρνηση να καταργήσει την συγκεκριμένη εταιρεία όταν σε δυο εβδομάδες εκκρεμεί δικαστήριο του ελληνικού δημοσίου με την εταιρεία που κατέχει το ξενοδοχείο Λαγονήσι Resort.

Η υπόθεση ξεκινά το 2009 όταν ο νυν Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς ως νομικός σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε είχε κάνει τροποποιητική σύμβαση για την αντιδικία που είχε το ελληνικό δημόσιο με το Λαγονήσι Resort. Το 2012 η ΕΤΑΔ αλλάζει διοίκηση και το νέο ΔΣ εκτιμά ότι η σύμβαση Σαγιά είναι εναντίον των συμφερόντων του δημοσίου και προσφεύγει στο εφετείο το οποίο χαρακτηρίζει τη σύμβαση Σαγιά υπέρμετρα επιβαρυντική για το ελληνικό δημόσιο.

Το Λαγονήσι Resort προσφεύγει στον Αρειο Πάγο και κερδίζει αναίρεση της υπόθεσης. Η νέα δίκη μεταξύ των δυο πλευρών θα γίνει στις 28 Απριλίου.

Οι κ. Βορίδης και Γεωργιάδης αφήνοντας προσεκτικά αιχμές κατά του κ. Σαγιά ανέφεραν ότι δεν ξέρουν αν ο κ. Σαγιάς, που βρίσκεται στη θέση του Τάκη Μπαλτάκου τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε ότι έφερνε στη βουλή περίεργες ρυθμίσεις, έχει ευθύνη ή αν πρόκειται για σύμπτωση.

Κάλεσαν ωστόσο την κα Βαλαβάνη να απαντήσει γιατί βιάζεται τόσο πολύ να φέρει την κατάργηση με διαδικασίες κατεπείγοντος.

Μάλιστα ζήτησαν από την υπουργό να δεσμευθεί ότι θα εκπροσωπηθεί στη δίκη προκειμένου να μην χαθεί η δίκη υπέρ της εταιρείας που έχει το ξενοδοχείο. «Εάν το δημόσιο χάσει τη δίκη ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του επειδή συνέχεια μας λέτε για ειδικά δικαστήρια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Απαντώντας η κα Βαλαβάνη κατηγόρησε τους δυο βουλευτές ότι κάνουν πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας με το να εμφανίζονται ως υπέρμαχοι του δημοσίου συμφέροντος. Ανέφερε ότι δεν υπάρχει θέμα με το δικαστήριο και το δημόσιο θα εκπροσωπηθεί από τον εκκαθαριστή της επιχείρησης στο δικαστήριο και πρόσθεσε «είναι αντιαισθητικό να μιλάνε συνέχεια για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου».

Λίγη ώρα αργότερα η κα Βαλαβανη κατέθεσε προσθήκη στη διάταξη με την οποία προβλέπεται αναβολή της δίκης εφόσον αυτή έχει προσδιοριστεί πριν το διορισμό του εκκαθαριστή της εταιρείας και συνεχίζεται μέχρι την τελεσιδικία της από τον εκκαθαριστή. Επίσης με υπουργική απόφαση ορίζεται η νόμιμη εκπροσώπηση της εταιρείας και η εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την εκτέλεση των δικών.

Μετά την προσθήκη αυτή ο Αδωνις Γεωργιαδης επανήλθε με νέα δήλωση με οποία ζητεί την απόσυρση του επίμαχου άρθρου. «Μετά την πίεση της Νέας Δημοκρατίας την κυρία Βαλαβάνη κατέθεσε προσθήκη αλλά πληροφορούμε την κα υπουργό πως στο Σύνταγμα της χώρας υπάρχει η διάκριση των εξουσιών πράγμα το οποίο σημαίνει ότι με νόμο δεν μπορεί να διασφαλιστεί η αναβολή της δίκης. Με την προσθήκη της επιβεβαιώνει τον κίνδυνο να μην έχει προλάβει να οριστεί εκκαθαριστής μέχρι τη δική. Άρα θα αναλάβει εκείνη και η κυβέρνηση τη βλάβη που θα υποστεί το ελληνικό Δημόσιο. Η μόνη λύση είναι η απόσυρση της διάταξης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ