Οι συνήγοροι του Παπακωνσταντίνου αποκάλεσαν την εισαγγελέα, Αγκάθα Κρίστι -Τι είπε στη δευτερολογία της - iefimerida.gr

Οι συνήγοροι του Παπακωνσταντίνου αποκάλεσαν την εισαγγελέα, Αγκάθα Κρίστι -Τι είπε στη δευτερολογία της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς των συνηγόρων των κατηγορουμένων απάντησε στην δευτερολογία της η εισαγγελέας της έδρας του ειδικού δικαστηρίου, κ. Ξένη Δημητρίου, επιχειρώντας να πείσει το δικαστήριο ότι οι ενέργειες του κατηγορουμένου απείλησαν με σοβαρή ζημία για το ελληνικό δημόσιο.

Η εισαγγελέας απάντησε μάλιστα στα όσα της καταλόγισαν χθες οι συνήγοροι, παρομοιάζοντας την με την Αγκάθα Κρίστι, ζητώντας από τον πρόεδρο της έδρας τον λόγο και λέγοντας:

«Η Αγκάθα Κρίστι πρέπει να πει κάποια πράγματα.

Πρέπει να λέμε όλοι τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Τα 4 πορίσματα της ΔΕΕ έμειναν στο περιθώριο από την υπεράσπιση.

Το windows user είναι όνομα χρήστη. Οχι όνομα υπολογιστή. Από όπου και εάν είμαι μπορώ να μπαίνω και να βλέπω.

Ειπώθηκε ότι αν υπήρχε το αρχικό usb θα μας έλυνε τα πάντα. Το μόνο διαφορετικό που θα παίρναμε ήταν η ημερομηνία δημιουργίας του. Δεν έχει βρεθεί τίποτα που να λέει ότι πειράχθηκε κάτι από το δεύτερο usb. Η ημερομηνία θα ήταν καθοριστική για να δούμε πότε ο κ.Παπακωνσταντίνου το έφτιαξε για να το δώσει στον κ. Διώτη. Με την καταστροφή του εξαφανίστηκε η ημερομηνία δημιουργίας του. Και μάλιστα αμφιβάλλω ότι δεν κράτησε αρχείο.

Το δικαστήριο, για να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα πρέπει να προσδιορίσει το ύψος της ζημίας για να κρίνει εάν ο κατηγορούμενος τέλεσε πλημμέλημα ή κακούργημα.
Στην προκειμένη περίπτωση, ο έλεγχος από τα αρμόδια όργανα, τα φορολογικά έχει ολοκληρωθεί για τους συγγενείς του κ. κατηγορουμένου. Τα ποσά που τους έχουν καταλογιστεί είναι η επαπειλούμενη ζημία για το δημόσιο. Για τον κ. Συκιαρίδη και την Ελένη Συκιαρίδη, ο φόρος που τού έχει καταλογιστεί είναι 5.700.000 εκατομμύρια...

Το ότι τυγχάνουν προσωρινές οι πράξεις και δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι φορολογικές εγγραφές με την πάροδο της νόμιμης προθεσμίας, στις περισσότερες περιπτώσεις παραβάσεων, δεν επηρεάζεται η εξέλιξη σε βάρος των προσφευγόντων, πόσο μάλλον στην προκειμένη περίπτωση που φέρεται ότι απειλήθηκε κατά του δημοσίου η ζημία.
Θέλω να πω πως δεν έχει κανένα ρόλο το ότι δεν είναι οριστικοποιημένες οι διαπιστώσεις αυτές των φορολογικών οργάνων, έχουμε και νομολογία του Α. Π γιαυτό το θέμα, οι οποίες αναφέρονται στο θέμα.

Ο κ. κατηγορούμενος αποδέχθηκε το σι ντι με πανηγυρικό τρόπο. Εάν δεν είναι ένοχος για αυτά που παραπέμπεται τότε γιατί είναι; Ο ίδιος το αποδέχθηκε και το χειρίστηκε σαν νόμιμη τη λίστα. Η ποινική του ευθύνη δεν αποτυπώνεται στο σι ντι, αλλά στην μεταφορά των δεδομένων του σε usb και στην νόθευση του. Εάν προσέθετε το όνομα ενός πολιτικού του αντιπάλου για παράδειγμα, δεν θα είχε τελέσει καμία αξιόποινη πράξη; Μία τέτοια παραδοχή θα οδηγούσε σε ασυδοσία....

Οι αγορεύσεις των συνηγόρων Παπακωνσταντίνου

Νωρίτερα, αγόρευσε ο τελευταίος εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού, Βασίλης Δημακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί να κριθεί ένοχος με βάση τα πραγματικά περιστατικά και τα νομικά επιχειρήματα.
"Δεν μπορεί, συνέχισε ο κ.Δημακόπουλος, να αποδίδεται στον πρώην υπουργό δόλος και σκοπιμότητα".

Αναφερόμενος δε στην εισαγγελική αγόρευση, όπου μεταξύ άλλων ελέχθη από την Εισαγγελέα για τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου "ότι είναι προφάσεις εν αμαρτίαις" ο κ.Δημακόπουλος αντέτεινε "ότι αυτή η συλλογιστική αδικεί τον κατηγορούμενο και την πραγματικότητα".
Οσο για το ότι η λίστα, δεν πρωτοκολλήθηκε, όταν έφθασε στη χώρα μας, ο κ. Δημακόπουλος αναφέρθηκε στην εμπεριστατωμένη, όπως την χαρακτήρισε κατάθεση του πρώην Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Φωκίωνα Γεωργακόπουλου ο οποίος ξεκάθαρα κατάθεσε ότι δεν μπορούσε να πρωτοκολληθεί η λίςτα , ενώ υποστήριξε ότι εκείνη την εποχή ο Γ. Παπακωνσταντίνου έτρεχε για να σώσει τη χώρα και ανέλυσε νομικά το θέμα.

Ειδικότερα για το θέμα της παραγραφής, παρέλευσης της αποσβεστικής προθεσμίας, για τα αδικήματα του πρώην υπουργού, ο κ. Δημακόπουλος, αναφέρθηκε στη διπλή εκλογική αναμέτρηση της άνοιξης του 2012 και υποστήριξε ότι η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου έστω κι αν λειτούργησε για δύο μόνον ημέρες, μπορούσε να εκτελέσει τα καθήκοντά της και εξ αυτού τα αδικήματα του πρώην υπουργού έχουν παραγραφεί.

Ο πρώην υπουργός είπε ο κ. Δημακόπουλος,"δεν έθεσε θέμα παραγραφής κατά τη διάρκεια της προδικασίας, ούτε και τώρα, αλλά το θέμα τίθεται , πρόσθεσε, "διότι άλλως θα είχαμε ως συνήγοροι διαπράξει το αδίκημα της απιστίας".

Σχετικά με τη στάση του πρώην υπουργού, αναφέρθηκε ότι "λοιδορήθηκε, εξευτελίστηκε από ΜΜΕ και υπέστην τις όποιες λοιδορίες με ψυχραιμία και με αξιοπρέπεια,ενώ δεν είναι αυτός που διέγραψε τα επίμαχα αρχεία".

"Στην περίπτωση του, τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης, οι ενδείξεις ισοσκελίζονται. Υπάρχουν,είπε ενδείξεις που στρέφουν τις υπόνοιες σε βάρος του πρώην υπουργού, ήταν δικοί του συγγενείς που είχαν τους λογαριασμούς, αυτός πήρε τη λίστα, και λοιπά, αλλά υπάρχουν και οι αντίθετες ότι δηλαδή"τη διαγραφή την έκανε άλλος για να τον εκθέσει". "Δεν υπάρχουν, πρόσθεσε ο συνήγορος, απτές αποδείξεις ότι ο πρώην υπουργός διέγραψε τα εν λόγω αρχεία. Ο ίδιος το αρνείται κατηγορηματικά. Αλλωστε και ο πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ κ.Δελτςίδης δεν προσδιόρισε, πότε έγινε η διαγραφή των επίμαχων αρχείων".

"Φθάσαμε στο σημείο,είπε ο κ. Δημακόπουλος, όποιος ενδιαφέρθηκε για τη χώρα να τον φωνάζουμε Τσολάκογλου, Μερκελιστή, και άλλα. Φθάσαμε στο σημείο να έχουν καεί άνθρωποι μέσα σε τράπεζα και πολλοί,δυστυχώς, να μιλούν για δικαιώματα και για διεκδικήσεις".
Σε ότι αφορά το κίνητρο για τον πρώην υπουργό, τί λόγο δηλαδή είχε να σβήσει τα αρχεία από τη λίστα, ο κ. Δημακόπουλος, ανέφερε αν εκείνος είχε το κίνητρο να ωφελήσει τους συγγενείς του, ένας άλλος που μπορεί να έχει το κίνητρο να βλάψει τον υπουργό, δεν είχε κίνητρο ισχυρότερο; " Και τέτοιοι που θα ήθελαν, είπε ο κ. Δημακόπουλος, που βλάψουν τον πρώην υπουργό δύστυχος ήταν πολλοί ανώνυμοι και επώνυμοι" για να προσθέσει, ότι "άλλωστε τί λόγο θα είχε ο Παπακωνσταντίνου να ωφελήσει τους συγγενείς του οι οποίοι δεν ήξερε ότι οφείλουν φόρους;'"

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ