To τρολ της χρονιάς: Είναι ψεύτικο το... ψεύτικο βίντεο του Βαρουφάκη με το υψωμένο δάχτυλο; - iefimerida.gr

To τρολ της χρονιάς: Είναι ψεύτικο το... ψεύτικο βίντεο του Βαρουφάκη με το υψωμένο δάχτυλο;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οχι, δεν είναι αλήθεια ότι είναι ψεύτικο, λέει τώρα η Bild. Αλαλούμ σε μέσα ενημέρωσης και κυρίως στα social media προκαλούν τα δύο βίντεο του σατιρικού παρουσιαστή του ZDF για την περιβόητη χειρονομία του Eλληνα υπουργού Οικονομικών προς τους Γερμανούς στο Zάγκρεμπ το 2013.

H εκπομπή Neo Magazin Royale του ΖDF αποκάλυψε πως από το Σαββατοκύριακο περίμενε ότι κάποιος θα καταλάβαινε πως το βίντεο με τον Γιάνη Βαρουφάκη που φαίνεται να υψώνει το μεσαίο δάχτυλο στους Γερμανούς και προβλήθηκε από το ARD ήταν κατασκευασμένο από την ομάδα της εκπομπής. Και επειδή, όπως λένε, κανείς δεν το έκανε, αποφάσισαν να αποκαλύψουν βήμα βήμα πώς το κατασκεύασαν.


Το συγκεκριμένο βίντεο από νωρίς το πρωί πρωταγωνιστεί στα μέσα ενημέρωσης Ελλάδας και Γερμανίας, με τον ίδιο τον Γιάνη Βαρουφάκη να παρεμβαίνει μέσω Τwitter και να απαιτεί από τον δημοσιογράφο Γκίντερ Γιάουχ του ARD να του ζητήσει συγγνώμη. Θυμίζουμε πως ο υπουργός βρέθηκε σε εξαιρετικά δυσάρεστη θέση όταν ο Γιάουχ πρόβαλε το συγκεκριμένο βίντεο κατά τη διάρκεια συνέντευξης και ρώτησε τον Γιάνη Βαρουφάκη αν όντως ύψωσε το δάχτυλο, για να εισπράξει την αρνητική του απάντηση.

Η Bild γράφει σήμερα πως το χθεσινό βίντεο είναι το κατασκευασμένο και πως σήμερα η εκπομπή θα αποκαλύψει την αλήθεια. Γράφει χαρακτηριστικά: «Αποκλειστικά η Bild αποκαλύπτει ότι αυτό που ισχυρίζεται ο Μπέμερμαν είναι ψευδές! Απλώς έκανε ότι μόνταρε τη στιγμή της χειρονομίας και όλα τα γερμανικά Μέσα ξεγελάστηκαν. Η Bild σήμερα το μεσημέρι διαπίστωσε ότι το γερμανικό κανάλι ZDF (στο οποίο προβάλλεται η σατιρική εκπομπή) θα ανακοινώσει ότι η ιστορία με τη μονταρισμένη χειρονομία είναι ψεύτικη και έγινε για τις ανάγκες της σάτιρας. Στην πραγματικότητα θα το αποκάλυπτε ο ίδιος ο παρουσιαστής σήμερα το βράδυ, αλλά το κανάλι αποφάσισε να το κάνει νωρίτερα».

To τρολ της χρονιάς: Είναι ψεύτικο το... ψεύτικο βίντεο του Βαρουφάκη με το υψωμένο δάχτυλο; | iefimerida.gr 0

Εκατοντάδες είναι και αυτοί στα social media που επιμένουν πως το μεγάλο αστείο του Neo Magazin Royale είναι πως κατασκεύασε το χθεσινό βίντεο που δείχνει πως είχαν ... παραποιήσει την αρχική εικόνα του υπουργού Οικονομικών. Επισημαίνουμε πως το Neo Magazin Royale είναι απολύτως σατιρικό, φανταστείτε κάτι σαν το ελληνικό Κουλούρι, σε τηλεοπτικό προϊόν. Τα αστεία δίνουν και παίρνουν για το θέμα, ο πονοκέφαλος όσων προσπαθούν να καταλάβουν τί συμβαίνει είναι τεράστιος ενώ το #Varoufake είναι στις κορυφαίες τάεσις του παγκόσμιου twitter σήμερα με ένα ακόμα hashtag, to #Varoufinger να κάνει την εμφάνισή του.

To τρολ της χρονιάς: Είναι ψεύτικο το... ψεύτικο βίντεο του Βαρουφάκη με το υψωμένο δάχτυλο; | iefimerida.gr 1

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο παρουσιαστής της εκπομπής Jan Böhmermann επανήλθε με ένα βίντεο σήμερα το πρωί που άναψε περισσότερες φωτιές. Κυρίως επειδή αρνείται μεν τις κατηγορίες, χωρίς όμως να αποσαφηνίζει ακριβώς για ποιο βίντεο μιλάει. Ο Böhmermann σε βίντεο που ανέβασε στο προσωπικό του κανάλι στο βίντεο δηλώνει πως το βίντεο του είναι 100% αληθινό... Και πως σε απαιτεί από την συντακτική ομάδα της Bild να φύγει από την Ευρωζώνη. Μάλιστα λέει πως όποιος συμμετέχει στην αντιπαράθεση για το κατά πόσο το βίντεό τους είναι αληθινό κερδίζει το βραβείο της γελοιότητας.

Πάντως το κανάλι ZDF ανακοίνωσε σήμερα πως στο εξής θα υπάρχει μια ένδειξη όταν προβάλεται το Neo Magazin Royale ότι πρόκειται για σατιρική εκπομπή...

Ας σημειωθεί ότι η Bild πρωτοστατεί στις αποκαλύψεις για το υψωμένο δάχτυλο του κ. Βαρουφάκη.

Προ τριημέρου, η εφημερίδα κυκλοφόρησε με τίτλο «Ο Ψεύτης», όταν ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως δεν σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο:

To τρολ της χρονιάς: Είναι ψεύτικο το... ψεύτικο βίντεο του Βαρουφάκη με το υψωμένο δάχτυλο; | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάνης Βαρουφάκης δάκτυλο Βίντεο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ