Ταινίες της Εβδομάδας [κριτική & τρέιλερ] - iefimerida.gr

Ταινίες της Εβδομάδας [κριτική & τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ελληνική κωμωδία και μια νεανική υπερπεριπέτεια δίνουν τον τόνο αυτή την εβδομάδα ενώ δεν λείπουν και μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον του σινεφίλ κοινού όπως το Αλάτι της Γης του Βιμ Βέντερς. Amore Mio και Ανταρσία μαζί με το τραγούδι του Φοίνικα και το ξεκαρδιστικό Σον το Πρόβατο δίνουν αφορμές για κινηματογραφική έξοδο καθώς ξεθυμαίνει αυτός ο εκνευριστικά κρύος Μάρτιος.

Ταινίες της Εβδομάδας [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 0


H ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ: ΑΝΤΑΡΣΙΑ - Περιπέτεια / ΗΠΑ (2015)

  • The Divergent Series: Insurgent
  • Σκηνοθεσία : Ρόμπερτ Σουέντκε
  • Παίζουν : Σειλιν Γούντλι, Θιο Τζέιμς, Κειτ Ουίνσλετ, Οκτάβια Σπένσερ, Ναόμι Γουότς, Μαιλς Τέλερ, Ζοε Κραβιτζ, Τζέι Κόρτνι, Άνσελ Έλγκορτ, Ρέι Στίνεβσον, Μάγκι Κίου

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

Στα χνάρια της σίγουρα οικονομικά επιτυχημένης συνταγής της παρέας των νέων που καταδιώκονται ανελέητα από ανώτερες απ αυτούς δυνάμεις κινείται κι αυτή η τρισδιάστατη υπερπαραγωγη βασισμένη στα βιβλία της Βερόνικα Ροθ που είναι διακοσμημένη με απλοϊκές αλληγορίες και φιλοσοφικά ερωτηματικά επιπέδου facebook. Μια 3D περιπέτεια που κiνείται σε ονειρικά post apocalyptic σκηνικά σαν ασταμάτητος νυχτερινός εφιάλτης. Τα εφφέ εικόνας είναι όντως εντυπωσιακά προπαντός στις σκηνές όπου η Τρις περνά κάποια τέστ κι έρχεται αντιμέτωπη με τους εφιάλτες της ή με την πεθαμένη μητέρα της. Η εκλεπτισμένη εικαστική τους ευρηματικότητα και καλαισθησία είναι από μόνη τους μια δικαιολογία για να δει κανείς αυτή την ταινία με τη δαιδαλώδη ιστορία που οδηγεί παντού και πουθενά πηδώντας αυθαίρετα από δω κι από κει.

Στο βασικό της κορμό η Τρις (Σεϊλίν Γούντλεϊ) και ο Φορ (Τεό Τζέιμς) βρίσκονται στο στόχαστρο της, διψασμένης για εξουσία, Τζανίν (Κέιτ Ουίνσλετ) που κατέχει ένα κλειδωμένο κουτί με μυστικές πληροφορίες τις οποίες θέλει αλλά δεν μπορεί να διαβάσει. Καθώς ο στρατός της χτενίζει τα ερείπια του Σικάγο για να τους εντοπίσουν, η Τρις με τον Φορ διασχίζουν την πόλη ελπίζοντας να βρουν συμμάχους. Παράλληλα η Τρις προσπαθεί να αποκαλύψει το μυστικό, για το οποίο θυσιάστηκαν οι γονείς και οι φίλοι της. Ένα μυστικό που έχει σχέση με το κουτι και εξηγεί τελικά γιατί η Τζανίν δεν θα πάψει ποτέ να κυνηγά την Τρις. Η Κέιτ Γουίνσλετ είναι εξαιρετική σαν Τζανίν με την παγωμένη ομορφιά της να κυριαρχεί πειστικά στην εικόνα. Η τελική αναμέτρηση ανάμεσά τους είναι αναπόφευκτη.

Όσο τα εφέ εξελίσσονται η κινηματογραφική βιομηχανία και οι παραγωγοί πάντα θα ψάχνουν καινούργια Hunger Games, Insurgent κλπ για ένα ακόμα επεισόδιο της επιτυχημένης συνταγής με τα τέραστια κέρδη.

Ταινίες της Εβδομάδας [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 1


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ - Περιπέτεια / ΗΠΑ (2014)

  • Τhe November Man
  • Σκηνοθεσία : Ρόμπερτ Ντόναλντσον
  • Παίζουν : Πιρς Μπρόσναν, Όλγα Κιριλένκο, Λουκ Μπρέισι, Λάζαρ Ριστόβσκι, Μπιλ Σμίτροβιτς

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

Απελπισμένη απόπειρα του ΠΙρς Μπρόσναν για ένα θριαμβευτικό comeback στον κόσμο της κατασκοπείας, μετά την απότομη και άδοξη αποστράτευσή του από πράκτορας 007.

Με τη σειρά των βιβλίων November Man του Μπιλ Γκρέινζνερ ελπίζει να χτίσει ένα franchise αναλόγου επιπέδου. Πράγμα μάλλον αδύνατον καθόσον του λείπει το εξαιρετικά δοκιμασμένο team των ταινιών Bond, αλλά και η ηλικία, που στο κοντινό πλάνο τον καταδικάζει απελπιστικά.

Για την ώρα παίζει τον Πίτερ Ντέβερο, έναν άνθρωπο που ζει μια ήσυχη ζωή ιδιοκτήτη καφέ στην Ελβετία, αλλά αναγκάζεται να επανέλθει στη δράση. Είναι ένας απ τους καλύτερους και άριστα εκπαιδευμένους πρώην πράκτορες της CIA. Παρόλο που αμφισβητεί τις πρακτικές και την ηθική της δουλειάς του – ειδικά το κομμάτι που αφορά τις επιβεβλημένες κρατικές δολοφονίες – εξακολουθεί να είναι ικανός και μπορεί να γίνει και αδίστακτος, αν χρειαστεί.

Σύντομα ανακαλύπτει πως στη νέα του αποστολή, έχει γίνει στόχος του πρώην προστατευόμενου του Ντέιβιντ Μέισον (Λουκ Μπρέισι).

Στη διαμάχη των δύο αντρών μπλέκεται η Άλις Φουρνιέ (Όλγκα Κουριλένκο), κοινωνική λειτουργός, η οποία βοηθά κορίτσια να δραπετεύσουν από τη μαφία του σεξουαλικού δουλεμπορίου. Η δράση της, την καθιστά τον τελευταίο κρίκο μίας αλυσίδας για τον εντοπισμό της εξαφανισμένης Μίρα Φιλιπόβα, μίας πολύτιμης μάρτυρα, η οποία έχει στα χέρια της ενοχοποιητικά στοιχεία για ένα διεφθαρμένο δημόσιο Ρώσο αξιωματούχο. Η Άλις βρίσκεται στη μέση διασταυρούμενων πυρών και αναγκάζεται να εμπιστευθεί έναν εντελώς ξένο, τον Ντέβερο, για να την προστατεύσει.

Ο σκηνοθέτης Ρομπερτ Ντοναλτσον καταφέρνει να δημιουργήσει μια γρήγορη σκληροτράχηλη ταινία κρύβοντας στο μοντάζ πολλές από τις σεναριακές αδυναμίες όπου με αρκετή αφέλεια η προδοσία φίλων γίνεται σημαντικό σεναριακό εύρημα και Τσετσένοι μπλέκονται με Ισλαμιστές φονιάδες και πράκτορες της CIA στο εξωτικό Βελιγράδι. Με τη βία να έχει ξεφύγει πέρα από κάθε μέτρο η αγριότητα των αναμετρήσεων και των σφαγών είναι εκκωφαντικά παρούσα όπως και τα κυνηγητά στα στενά δρομάκια του Βελιγραδίου. Παρ’ όλ αυτά μέσα σε όλη την εικόνα κάτι μοιάζει να είναι παλιομοδίτικο και βαρετό σαν ένα παλιό κοστούμι που επειδή του αλλάξαμε τα πέτα ξαφνικά έγινε μοντέρνο. Συνεχίζει όμως να έχει απάνω του τη θλίψη των περασμένων μεγαλείων.

Ταινίες της Εβδομάδας [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 2


Amore Mio

  • Σκηνοθεσία : Χρήστος Δήμας
  • Παίζουν : Πάνος Μουτζουράκης, Ναταλία Τσαλίκη, Αθηνά Οικονομάκου, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Φάνης Μουρατίδης, Ιωάννα Πηλιχού, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ελίνα Μλαμα

TI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

Τέσσερις νεανικές κωμικές ιστορίες με κοινό παρονομαστή την απιστία.

Μια κωμωδία που η τηλεοπτική της αύρα είναι εμφανής και αρκετές φορές την “πνίγει”. Παρ όλ’ αυτά η ανάλαφρη ατμόσφαιρα είναι πανταχού παρούσα και πασπαλίζει με κέφι τα αστεία που σερβίρει το πρώτης τάξεως καστ. Μέσα στο γενικό πάρτι κανείς δε κοιτάζει ερμηνείες και χαρακτήρες. Τα επεισόδια τρέχουν με γοργό ρυθμό με τη σκηνοθεσία να προσπαθεί να κρατήσει τα γκέμια ώστε το πράγμα να μη ξεφύγει προς μια επιπόλαιη μπαλαφάρα. Και τα καταφέρνει. Μάλιστα αν θέλει να τη κατηγορήσει κάποιος για κάτι, είναι ακριβώς γι αυτό, γιατί δεν αφήνει τα πράγματα να εκραγούν μέσα στην αφέλειά τους. Ίσως δε αν έφευγε το αττακαδόρικο τηλεοπτικό παίξιμο η κωμωδία να είχε ανεβεί σε μεγαλύτερα ύψη. Όμως όλ αυτά θέλουν χρόνο και χρήμα σε μια ταινία και ως γνωστόν τέτοια δεν υπάρχουν στην Ελλάδα της κρίσης. Ας δούμε τις ιστορίες λοιπόν.

Ο Πάνος (Φάνης Μουρατίδης) και η Μαρία (Μυρτώ Αλικάκη), έχουν μόλις γίνει γονείς. Όμως, η αποχή από το σεξ για πολλούς μήνες έχει κάνει τον Πάνο ιδιαίτερα ευάλωτο στην ασταμάτητη ερωτική επίθεση της Εύας (Ιωάννα Τριανταφυλλίδου), της καλύτερης παίκτριας στην ομάδα βόλεϊ στην οποία ο Πάνος είναι προπονητής. Το θέμα είναι αν θα την έχει στον πάγκο του έρωτα ή βασική μέσα στο παιχνίδι.

Ο Τόνι (Πάνος Μουζουράκης) είναι σύγχρονος γόης και φανατικό καμάκι. Η μόνη γυναίκα που δεν φαίνεται να συγκινείται από την γοητεία του είναι η γειτόνισσά του, Νεφέλη (Αθηνά Οικονομάκου), η οποία δεν διστάζει να τον κατακρίνει κιόλας. Όμως, κάτι το πρωτόγνωρο θα προκύψει μεταξύ τους και ο Τόνι θα βρεθεί ξαφνικά θύμα του έρωτα.

Ο Άρης (Λεωνίδας Καλφαγιάννης) “ρίχνει” την απόλυτη γυναίκα. Η Κατερίνα όμως, (Ελίνα Μάλαμα) είναι το καινούριο αμόρε και της Μαρίνας (Ιωάννα Πηλιχού), η οποία τυγχάνει να είναι πολύ καλή φίλη και συγκάτοικος του Άρη. Αφού κανείς από τους δύο δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω, η Κατερίνα αποφασίζει να τους έχει και τους δύο!!

Η Ρίτα (Ναταλία Τσαλίκη) καταρρέει όταν πιάνει τον άντρα της (Τάκη Σπυριδάκη) με μια πολύ νεότερή του(ς) γυναίκα. Αποφασίζει να διεκδικήσει τον έρωτα και να αρχίσει από την αρχή. Τότε όμως φανερώνει τον έρωτά του ο συνάδελφός της, Λάζαρος (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης), που την αγαπούσε για χρόνια και τώρα μπορεί να εκφράσει την αγάπη αυτή εκπλήσσοντάς την ευχάριστα.

Άλλοτε τρυφερή κι άλλοτε αστεία η ταινία δεν αναζητά καλλιτεχνικές περγαμηνές και έχει μόνο μια αποστολή: Την χωρίς όρους διασκέδαση του θεατή.

Ταινίες της Εβδομάδας [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 3


ΣΟΝ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ: Η ΤΑΙΝΙΑ - Αnimation (2014)

  • Shaun the Sheep: The movie
  • Σκηνοθεσία : Richard Goleszowski, Mark Burton

TI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

Ο Σον το πρόβατο έκανε το ντεμπούτο του το 1995, όταν εμφανίστηκε στη βραβευμένη με Όσκαρ μικρού μήκους ταινία του Νικ Παρκ Α Close Shave, με πρωταγωνιστές τους Γουάλας & Γκρόμιτ. Από την εποχή εκείνη ξεκίνησε η ιδέα για εκμετάλλευση των χαρακτήρων με διάφορους τρόπους όπως ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Η σημερινή ταινία ακολουθεί πιστά την παράδοση των ταινιών της Aardman. Έχει γυριστεί με την τεχνική του stop motion animation και δεν έχει καθόλου διαλόγους. Είναι διασκεδαστική, περιπετειώδης και στηρίζεται στις έξυπνες ευρηματικές ανατροπές όπως η κορυφαία απόδραση από τη φυλακή μέσα από ένα ... ζωγραφιστό παράθυρο.

Ο Σον είναι ένα έξυπνο, άτακτο πρόβατο, που ζει με το κοπάδι του στη Φάρμα Μόζι Μπότομ και υπό την επίβλεψη του Αγρότη και του Μπίτζερ, ενός καλοπροαίρετου αλλά μη αποτελεσματικού τσοπανόσκυλου. Παρά τις προσπάθειες του Σον, η ζωή στη φάρμα τους έχει δυσκολέψει, κι ο Σον θα καταστρώσει ένα πανούργο σχέδιο: να πάρουν ρεπό.

Σύντομα τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου και οι αταξίες του Σον θα απομακρύνουν τον άμοιρο Αγρότη από τη φάρμα του.

Με τη βοήθεια του κοπαδιού, ο Σον θα ταξιδέψει στη Μεγάλη Πόλη για να σώσουν και να επαναφέρουν τον Αγρότη που πάσχει από αμνησία.

Η ταινία με το λεπτό ευρωπαϊκό της χιούμορ και τα προχωρημένα αστεία της σημαδεύει τα παιδιά, αλλά κλείνει το μάτι και σε κάπως μεγαλύτερες ηλικίες. Οι πρωταγωνιστές πρόβατα δεν είναι προχειροστημένες κούκλες από πηλό αλλά το κάθε ένα έχει τον δικό του χαρακτήρα πράγμα που δείχνει βάθος και συνέπεια στη δουλειά των σκηνοθετών σεναριογράφων.

Τα γκαγκς έχουν να κάνουν πιο πολύ με το σλάπστικ αστείο που όμως συνδυάζεται με μια χιουμοριστική ανατροπή. Εξαιρετικό δείγμα αυτού του συνδυασμού είναι όταν τα πρόβατα κάνουν παρέλαση μπροστά απ τον Αγρότη για να του θυμίσουν την καταγωγή του. Εκείνος όμως (και οι γύρω) βλέποντας τα πρόβατα να περνούν ασταμάτητα, χασμουριούνται και τους έρχεται ύπνος. Η ταινία δεν υποτιμά την εξυπνάδα των θεατών, αντιθέτως την προκαλεί ευχάριστα. Η ώρα περνά ευχάριστα και είναι από τις λίγες φορές που ενώ ξέρεις τι θα γίνει στο τέλος παρακολουθείς με αληθινό σασπένς αλλά και ένα χαλαρωτικό ψιλοχαζό χαμόγελο στα χείλη, το πώς θα γίνει αυτό!

Ταινίες της Εβδομάδας [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 4


ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ - Ερωτικός Δράμα / Γερμανία (2014)

  • Phoenix
  • Σκηνοθεσία : Κρίστιαν Πέτζολντ
  • Παίζουν : Νίνα Χος, Ρόναλντ Ζέρφελντ, Νίνα Κουντζέντορφ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

Ένα μικρό αναπάντεχα πολύτιμο κινηματογραφικό πετράδι που κινείται έξω απ τους ρυθμούς του σύγχρονου media marketing και σκιαγραφεί ένα προσωπικό δράμα μιας διπλής ατελέσφορης αλλά και προδομένης αγάπης. Με κάπως απλοϊκό τέλος είναι η αλήθεια, που όμως έρχεται μετά από ένα υπέροχο κινηματογραφικό γεύμα με γεμάτες χυμούς συναισθηματικές εικόνες που σε έχουν αποζημιώσει μέχρι τότε με το παραπάνω. Ένα αδιέξοδο love story που μπουσουλάει με ματωμένα γόνατα πάνω στο κρύο πλακόστρωτο του διπλού έρωτα χωρίς ανταπόκριση.

Η Νέλι (Νίνα Χος) είναι μια Εβραία τραγουδίστρια που κατάφερε να επιζήσει από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, έχοντας όμως υποστεί πολλά τραύματα στο πρόσωπο και σώμα της. Την βοηθά να αναρρώσει και να σταθεί στα πόδια της μια αγαπημένη φίλη η Λένι (Νίνα Κουντζέντορφ) με μια βαθιά σχεδόν ερωτική αφοσίωση. Η Νέλι θα υποβληθεί σε μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων για να αναπλάσει το πρόσωπό της. Όταν ολοκληρωθούν, πάντα με τη βοήθεια της Λένι, θα αναζητήσει το σύζυγό της στο καμπαρέ Φοίνιξ στο ερειπωμένο Βερολίνο. Όταν τον συναντήσει, αυτός δεν θα την αναγνωρίσει. Αντιθέτως λόγω της σχετικής ομοιότητάς της, θα της προτείνει να υποδυθεί την γυναίκα του, που ο ίδιος όπως και όλοι την θεωρεί νεκρή. Σκοπός να διεκδικήσουν την περιουσία της γυναίκας του. Η Νέλι αν και διστακτική, δέχεται να παίξει αυτό το ρόλο, απελπίζοντας δραματικά την αφοσιωμένη φίλη της που ήλπιζε να την πάρει μαζί της και να ζήσουν ήσυχα στη Χαϊφα. Η Νέλι ελπίζει ότι θα μάθει την αλήθεια για την αναπόδειχτη προδοσία αλλά και τα πραγματικά συναισθήματα του άνδρα της τον οποίο αγαπούσε με δύναμη.

Η ταινία περιγράφει το προσωπικό ερωτικό δράμα της Νέλι με το σύζυγό της αλλά και την αδιέξοδη βουβή αγάπη της Λένι προς αυτήν, με ευαισθησία, λεπτότητα, χωρίς φτηνούς μελοδραματισμούς σαν μια σύγχρονη τραγωδία πίσω από κλειστές πόρτες. Στο κατεστραμμένο Βερολίνο η ιστορία ίσως και να περιέχει μια μακρινή αλληγορία για ένα έθνος που προσπαθεί να βρει το πρόσωπο του. Όμως αυτή η αλληγορία σκεπάζεται απ τη δύναμη της ιστορίας της διπλής αδιέξοδης αγάπης που με μαεστρία και έξω από κάθε συνηθισμένο κλισέ ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας. Ένα φιλμ που λάτρεψαν οι κριτικοί για την ευγενική και καλόγουστη διαχείριση αυτής της τραγικής ερωτικής ιστορίας Έρωτα και Προδοσίας.

Ταινίες της Εβδομάδας [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 5


Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ντοκιμαντέρ (2014)

  • Σκηνοθεσία: Κίμων Τσακίρης

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

Στο ελληνικό κοινό έχει επικρατήσει η άποψη ότι όταν κινηματογραφεί κάποιος κάποιους να μιλάνε και να εξιστορούν διάφορα κάνει ένα είδος σινεμά που γενικώς ονομάζεται ντοκυμαντέρ. Είτε αυτός είναι ένας τραγουδιστής, είτε ένας βιρτουόζος δεξιοτέχνης σε κάποια δραστηριότητα, είτε ένας αγρότης. Κι όμως το ντοκυμαντέρ είναι ένα είδος σινεμά με σενάριο, δομή έρευνας και πολλές περισσότερες απαιτήσεις. Φυσικά υπάρχουν πολλά είδη ντοκυμαντέρ. Χαρακτήρων, καταστάσεων, προσώπων, πολιτικά, οικονομικά, ιστορικά, βιομηχανικά και πάει λέγοντας. Το συγκεκριμένο δεν μπορέσαμε να το κατατάξουμε σε μία συγκεκριμένη κατηγορία. Αυτό που παρακολουθεί κάποιος στη συγκεκριμένη ταινία είναι αναφορές και παράπονα των κατοίκων και της ευαίσθητης αρχαιολόγου κ. Γεωργίας Μεντεσίδη που προϊσταται χρόνια τώρα στις έρευνες ενός ιστορικού αρχαιολογικού χώρου που πρόκειται να καλυφθεί με νερό εξαιτίας της κατασκευής του φράγματος της ΔΕΗ στον Αλιάκμονα. Η Αρχαιολόγος έχει τόσο πολύ δεθεί συναισθηματικά με τον χώρο και την ανασκαφή που αισθάνεται πώς η ζωή της όλη θα αναποδογυρίσει όταν ο χώρος καλυφθεί με νερό και η αρχαιολογική της αποστολή της λάβει τέλος. Υπερασπίζεται με σθένος σε συζητήσεις και εξομολογήσεις, το έργο στον οποίο έχει δώσει τη ζωή της απέναντι στα συμφέροντα που κατασκευάζουν το φράγμα. Μια τυπική αντίθεση του “πολιτισμού” που έρχεται να ισοπεδώσει την Ιστορία”.

Η κάμερα του σκηνοθέτη φιλμάρει χωρίς σχέδιο και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, εξομολογήσεις και παράπονα σεκιουριτάδων, κατοίκων και των θιγομένων αγροτών και παρατηρεί ουδέτερα τα τεκταινόμενα σαν θεατής με αποστασιοποιημένη διάθεση. Ακόμα κι όταν έχει μπροστά της την αρχαιολόγο να εξιστορεί φορτισμένη από συγκίνηση μια προσωπική πορεία στην πολύχρονη σχέση της με τον χώρο, Όλα περνούν κάπως επιφανειακά. Πράγματα συγκλονιστικά όπως το αδιέξοδο της αρχαιολόγου μπροστά στην παραδοχή του τέλους, περνάνε χωρίς σχόλιο, όπως το τραίνο της γραμμής από ένα παρατημένο σταθμό!

Τελικά δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε ποιό είναι το ενδιαφέρον σημείο σε αυτή την εκτέλεση για το οποίο κάποιος θεατής πρέπει να εστιάσει το ενδιαφέρον του σε αυτή την πραγματική ιστορία πολύ περισσότερο δε, να πληρώσει κάποιο εισιτήριο για να τη δει.

Ταινίες της Εβδομάδας [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 6


ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ - Ντοκιμαντέρ (2014)

  • The Salt of the Earth
  • Σκηνοθεσία : Βιμ Βέντερς, Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάντο.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

Tα τελευταία 40 χρόνια, ο φωτογράφος Σεμπαστιάο Σαλγκάδο ταξιδεύει σε όλες τις ηπείρους καταγράφοντας τις αλλαγές της ανθρωπότητας. Έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας μεγάλων γεγονότων της πρόσφατης ιστορίας μας. Παρών σε πολέμους, λιμούς, κύματα προσφύγων και συνοδοιπόρος με ανθρώπους όλων των ειδών και χρωμάτων από διαφορετικές φυλές, συνεχίζει να ταξιδεύει στον πλανήτη αναζητώντας παρθένα σημεία του, άγρια χλωρίδα και πανίδα και μεγαλοπρεπή μοναδικά τοπία σε ένα τεράστιο έργο καταγραφής της ομορφιάς του πλανήτη Γη. Για τον Σεμπαστιάο Σαλγκάδο οι άνθρωποι παντού διαφορετικοί και όμως ίδιοι, αποτελούν «Το αλάτι της γης».

Ο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, οι εικόνες του, οι ιστορίες του και η σοφία που έχει αποκτήσει μέσα από τις μοναδικές εμπειρίες του, παρουσιάζονται στο ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ μέσα από τα μάτια του γιου του, Τζουλιάνο Σαλγκάδο, και του Βιμ Βέντερς, σκηνοθέτη -μεταξύ άλλων- των εξαιρετικών ντοκιμαντέρ "Buena Vista Social Club" και "Pina". Μια συγκινητική ταινία που ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της και μεταμορφώνεται σε σπουδή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ