Σταθάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση να τα σπάσουμε με τους εταίρους - iefimerida.gr

Σταθάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση να τα σπάσουμε με τους εταίρους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκρατημένα αισιόδοξος για συμφωνία με τους εταίρους για την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, εμφανίστηκε ο Γιάννης Σταθάκης.


«Αν πάμε σε μια συμφωνία όπου το χρηματοδοτικό κενό κινείται στα 10-12 δισ. για τα επόμενα δύο χρόνια και αν έχουμε αποκλιμάκωση του χρηματοδοτικού κενού με ελάφρυνση του χρέους και πάμε κάτω από τα 10 δισ., τότε δεν συντρέχει κανένας λόγος να μιλάμε για νέου τύπου συμφωνία με δεσμεύσεις». Αυτό υποστήριξε χθες αργά το βράδυ ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Online» του Mega.


Με αυτό τον τρόπο ο υπουργός επιχείρησε να αμφισβητήσει τα όσα ακούγοντας για χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδα 30-40 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Mια συμφωνία τον Ιούνιο που θα έχει ένα λογικό μεσοπρόθεσμο 2015-2018, χωρίς υπερβολικά πλεονάσματα, με μια σοβαρή αναδιάρθρωση του χρέους, με ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο η οικονομία θα επιστρέψει με ασφάλεια σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης τότε το πρόβλημα της χρηματοδότησης της οικονομίας θα λυθεί και η επιστροφή στις αγορές σε ένα τέτοιο πλαίσιο συμφωνίας θα είναι πολύ κοντά», τόνισε.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία με τους εταίρους, παρά τη διαμάχη που, όπως αναγνώρισε, υπάρχει διότι «ορισμένες δυνάμεις θέλουν ακύρωση της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου και επιστροφή στο μνημονιακό πλαίσιο». Τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ ή να τα «σπάσουμε» με τους εταίρους.
Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την κα Μέρκελ και τους κ.κ. Ολάντ, Τουσκ, Γιουνκέρ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ, ο κ . Σταθάκης τόνισε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει πολιτική απεμπλοκή από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε τεχνικό επίπεδο. Πρόσθεσε δε, ότι θα τεθεί και το θέμα της χρηματοδότησης, όπως για παράδειγμα η επιστροφή 1,9 δις. από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατά το ευρωσύστημα. Μάλιστα, ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι αν υπάρξει ένα ακόμη θετικό σήμα σήμερα και την ερχόμενη Δευτέρα, τότε θα η ΕΚΤ θα ακυρώσει κάθε περιορισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ