Ειδικό Δικαστήριο: «Δείχνουν» Διώτη οι συνήγοροι του Παπακωνσταντίνου - iefimerida.gr

Ειδικό Δικαστήριο: «Δείχνουν» Διώτη οι συνήγοροι του Παπακωνσταντίνου

(Nikos Libertas/SOOC)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αθωότητα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου υποστηρίζουν στις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι του πρώην υπουργού Οικονομικών κατά την 12η ημέρα της ακοραματικής διαδικασίας στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ενας εκ των συνηγόρων του, ο κ. Παναγιώτης Κουρελέας, υποστήριξε ότι είναι μια στημένη ιστορία, εστίασε στο γεγονός ότι υπάρχουν μόνον ενδείξεις με τις οποίες, όπως είπε, δεν στοιχειοθετείται καταδίκη ενώ επέμεινε επί πολλή ώρα στην κατάθεση του Ιωάννη Διώτη, την μαρτυρία του οποίου επιχείρησε να αποδομήσει.

«Με ενδείξεις ο δικαστής δεν μπορεί να εκφράσει δικανική πεποίθηση» ήταν η υπερασπιστική «γραμμή» του κ. Κουρελέα.

«Θα πατήσω με το ένα πόδι στις ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου και με το άλλο στις ενδείξεις αθωότητας» είπε ο πρώτος υπερασπιστής του Γ. Παπακωνσταντίνου, παίρνοντας την σκυτάλη των αγορεύσεων, ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου.

«Είναι αλήθεια» είπε ο Παναγιώτης Κουρελέας, «ότι φαίνεται πως ο κατηγορούμενος είναι ο δράστης της νόθευσης, γιατί τα αρχεία που λείπουν είναι οι συγγενείς του. Δεν είναι έτσι, λέει ο κατηγορουμένος. Υποστηρίζει ότι είναι μία στημένη υπόθεση. Σκέφτομαι, πόσο αφελής μπορεί να είναι για να σβήσει μόνο τους συγγενείς του και να πέσουν όλα τα βέλη επάνω του; Οσο ασφαλής και εάν είναι θα σκεφτεί πως η πράξη του μπορεί να αφήσει ηλεκτρονικά ίχνη. Ξέρει πως αυτό το σι ντι υπάρχει και στα χέρια άλλου, όπως και του Φαλτσιανί και μπορεί να το χρησιμοποιήσει κατά βούληση. Πως το ρισκάρει ο κατηγορούμενος;» διερωτήθηκε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι εάν υπήρχε το πρωτότυπο στικάκι, η αθωότητα του Γ. Παπακωνσταντίνου θα ήταν δεδομένη. Ο κ. Κουρελέας προσπάθησε να αντικρούσει τα όσα είπε χθες στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας την ενοχή του Γ. Παπακωνσταντίνου και για τα δύο αδικήματα.

«Ο κ. Διώτης έχει κατά καιρούς πει πάρα πολλά ψέμματα. Αποκαλύπτει την ύπαρξη και τρίτου usb. Ο κ. Διώτης λέει ψέμματα για τον χρόνο που κράτησε το στικάκι» υποστήριξε ο κ. Κουρελέας, υποστηρίζοντας στη συνέχεια ότι αυτό που ακούστηκε χθες από την εισαγγελέα ότι το σύνολο των καταθέσεων της λίστας Λαγκάρντ ήταν 4 δις δολλάρια, δεν είναι αληθές.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό, γιατί υπάρχουν διπλές και τριπλές εγγραφές με τα ίδια ποσά. Τα υπεράνω υποψίας πρόσωπα στο ΣΔΟΕ είχε υπολογίσει δύο και τρείς φορές το ίδιο ποσό».

«Του χρεώνουν ότι δεν πρωτοκόλλησε το σι ντι. Γιατί το πρωτοκόλλησαν οι Γάλλοι; Την πρώτη φορά διαβιβάζονται τα στοιχεία ήταν παράνομα και κλεμμένα. Την δεύτερη που πρωτοκολλήθηκαν είχε βουήξει ο τόπος. Δεν μπορείτε να έχετε αξίωση από τον κατηγορούμενο να σας πει ποιος το έκανε, γιατί δεν ξέρει. Μακάρι να ξέραμε».

Υποστήριξε επίσης ότι όντως «δεν θυμάται ο κατηγορούμενος σε ποιά από τις 7 γραμματείς του έδωσε το CD» για να προσθέσει: «Θα μπορούσε όμως να συνεννοηθεί με μία από τις 7 και να πει <ναι μου το έδωσε και χάθηκε κατά την μετακόμιση από το υπουργείο Οικονομικών στο ΥΠΕΧΩΔΕ>».

Και κατέληξε: «Αυτό που σας λείπει κύριοι δικαστές, δεν είναι το CD με την λίστα, αλλά το USB του κ. Διώτη που λέει ότι καταστράφηκε».

Ολοκληρώνοντας την αγόρευσή του, ο συνήγορος του Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε:

«Ο κατηγορούμενος δεν ήταν τότε τυχαίο πρόσωπο. Καλώς ή κακώς προσπάθησε να σώσει τη χώρα. Το πρόγραμμα ήταν εξοντωτικό και το τελευταίο πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι να πρωτοκολλήσει το σι ντι. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η πληροφορία και όχι η πρωτοκόλληση. Εχει την πληροφορία και την μοιράζεται με όποιον πρέπει”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ