Αρκεί να είστε αποφασισμένοι να βάλετε λίγο βούτυρο.
Είναι οι καλύτερες πατάτες φούρνου που τρώγονται χωρίς κρέας ή κοτόπουλο, απαραίτητα. Λίγα, εκλεκτά υλικά και αρκετό βουτυράκι.
Υλικά
- Πατάτες για φούρνο
- Δύο κουταλιές βούτυρο
- Ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- Λίγο θυμάρι
- Λίγο δενδρολίβανο
- Λίγο νεράκι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε χοντρά κομμάτια αν είναι πολύ μεγάλες
- Αλλιώς, ολόκληρες
- Βυθίστε τις σε καυτό νερό και βράστε τις για 10 λεπτά
- Αφήστε το νερό στην άκρη για να βάλετε λίγο στο πυρέξ, αργότερα
- Αφήστε τις να κρυώσουν για 3 λεπτά
- Πάρτε ένα πυρέξ, βουτυρώστε το και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο
- Τοποθετήστε τις πατάτες, ρίξτε άλλο λίγο βούτυρο και λάδι από πάνω
- Λίγο από το νεράκι, μην τις πνίξετε
- Βάλτε το πυρέξ σε ζεστό φούρνο για 30 λεπτά
- Ετοιμάστε μια σάλτσα που θα κάνει τις πατάτες σας εξαιρετικές:
- Σκόρδο κομμένο, δάφνη, θυμάρι, δενδρολίβανο, ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι και ανακατεύετε
- Στη 1/2 ώρα που ψήνονται οι πατατούλες προσθέτετε τη σάλτσα
- Αφήστε να ψηθεί ακόμη 40-50 λεπτά
- Ρίξτε μια ματιά κάπου κάπου, μην τυχόν και καεί