Πατάτες φούρνου «ορφανές» με σκόρδο

Αρκεί να είστε αποφασισμένοι να βάλετε λίγο βούτυρο.


Είναι οι καλύτερες πατάτες φούρνου που τρώγονται χωρίς κρέας ή κοτόπουλο, απαραίτητα. Λίγα, εκλεκτά υλικά και αρκετό βουτυράκι.

Υλικά

  • Πατάτες για φούρνο
  • Δύο κουταλιές βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Λίγο θυμάρι
  • Λίγο δενδρολίβανο
  • Λίγο νεράκι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε χοντρά κομμάτια αν είναι πολύ μεγάλες
  • Αλλιώς, ολόκληρες
  • Βυθίστε τις σε καυτό νερό και βράστε τις για 10 λεπτά
  • Αφήστε το νερό στην άκρη για να βάλετε λίγο στο πυρέξ, αργότερα
  • Αφήστε τις να κρυώσουν για 3 λεπτά
  • Πάρτε ένα πυρέξ, βουτυρώστε το και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο
  • Τοποθετήστε τις πατάτες, ρίξτε άλλο λίγο βούτυρο και λάδι από πάνω
  • Λίγο από το νεράκι, μην τις πνίξετε
  • Βάλτε το πυρέξ σε ζεστό φούρνο για 30 λεπτά
  • Ετοιμάστε μια σάλτσα που θα κάνει τις πατάτες σας εξαιρετικές:
  • Σκόρδο κομμένο, δάφνη, θυμάρι, δενδρολίβανο, ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι και ανακατεύετε
  • Στη 1/2 ώρα που ψήνονται οι πατατούλες προσθέτετε τη σάλτσα
  • Αφήστε να ψηθεί ακόμη 40-50 λεπτά
  • Ρίξτε μια ματιά κάπου κάπου, μην τυχόν και καεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή πατάτες φούρνου ορφανές σκόρδο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ