Eκλογές στο Ισραήλ: Μεγάλη νίκη Νετανιάχου - iefimerida.gr

Eκλογές στο Ισραήλ: Μεγάλη νίκη Νετανιάχου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωθυπουργός του Ισραήλ για μια ακόμη φορά εκλέχτηκε ο Μπεντζαμίν Νετανιάχουμ, ανατρέποντας τα μέχρι τώρα προγνωστικά.

Με το 99,5% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, το δεξιό κόμμα Λικούντ, έχει μέχρι στιγμής 29 έδρες στο Κνεσέτ, όπως αναφέρει το CNN, ενώ το αντίπαλο κόμμα, η Σιωνιστική Ένωση μόλις 24.

«Αντίθετα με όλες τις προβλέψεις, φτάσαμε σε μια μεγάλη νίκη», ανέφερε ο Νετανιάχου μιλώντας στους ψηφοφόρους του.

«Τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε μια δυνατή και σταθερή κυβέρνηση, που θα είναι ικανή να φροντίσει για την ασφάλεια και την ευημερία των κατοίκων του Ισραήλ», πρόσθεσε.

Τα ψηφοδέλτια του Ισραήλ είναι για τα πολιτικά κόμματα και όχι για μεμονωμένους υποψηφίους. Κανένα κόμμα δεν έχει κερδίσει ποτέ την πλειοψηφία. Η νίκη είναι για εκείνο το κόμμα που θα καταφέρει να κάνει κυβέρνηση συνασπισμού με 61 έδρες.

Σε αυτές τις εκλογές ψήφισαν πάνω από 4 εκατομμύρια άτομα, δηλαδή το 71,8% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της χώρας. Το ποσοστό αυτό θεωρείται ένα από τα υψηλότερα που έχουν σημειωθεί στην χώρα αυτό τον αιώνα.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου κεντροαριστερού κόμματος Σιωνιστική Ένωση Ισαάκ Χέρτζογκ δήλωσε ότι αναγνωρίζει τη νίκη του πολιτικού του αντιπάλου και αρχηγού του δεξιού κόμματος Λικούντ, του Μπενιαμίν Νετανιάχου, στον οποίο τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί και να του ευχηθεί καλή τύχη.

«Πριν από λίγα λεπτά μίλησα με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, τον συνεχάρηκα για την επιτυχία του και του ευχήθηκα να έχει τύχη», δήλωσε ο Χέρτζονγκ στους δημοσιογράφους.

Ο 54χρονος πολιτικός πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση απέναντι στο δεξιό κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου.

Την ίδια ώρα πηγή του κόμματος Λικούντ ανακοίνωσε ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει στη διάθεσή του δύο με τρεις εβδομάδες για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ