Συνάντηση Παυλόπουλου-Ξυδάκη: Επανεκκίνηση ανασκαφών σε αρχαιολογικούς χώρους μεγάλης ιστορικής σημασίας - iefimerida.gr

Συνάντηση Παυλόπουλου-Ξυδάκη: Επανεκκίνηση ανασκαφών σε αρχαιολογικούς χώρους μεγάλης ιστορικής σημασίας

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεπίσημη συνάντηση με τον υπουργό Πoλιτισμού Νίκο Ξυδάκη είχε την Τρίτη, ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, μετά από αίτημα του κ. Ξυδάκη.

Σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον Πολιτισμό και την συνεισφορά της Προεδρίας στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση «στην επανεκκίνηση των ανασκαφών σε αρχαιολογικούς χώρους μεγάλης ιστορικής σημασίας που έχουν μείνει ως τώρα στο περιθώριο».

Ο κ. Παυλόπουλος, σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας, ανέφερε σε συνομιλητές του ότι έχει ως βασική προτεραιότητα την ανάδειξη της αξίας του διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού. Με την έννοια όμως όχι της επανάπαυσης στην κληρονομιά των προγόνων αλλά του χρέους και της έμπνευσης για τον σύγχρονο Έλληνα και τις μελλοντικές γενιές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ