Δέσμευση Στρατούλη: Δεν θα αγγίξουμε τα αποθεματικά των Ταμείων - iefimerida.gr

Δέσμευση Στρατούλη: Δεν θα αγγίξουμε τα αποθεματικά των Ταμείων

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να μην αγγίξει τα αποθεματικά των Ταμείων εκξέφρασε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Στη συνάντηση που είχε με τις ομοσπονδίες Τύπου και Χάρτου, των εργαζομένων στο Φάρμακο, των Οικοδόμων και την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε ότι η χρήση διαθέσιμων των Ταμείων για τις κρατικές υποχρεώσεις αφορά καθαρά εθελοντικές αποφάσεις των ΔΣ των Ταμείων να επενδύσουν τα ρευστά τους σε κρατικά ρέπος.

Ακόμη, ο κ. Στρατούλης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει σταδιακά τις απώλειες που προκλήθηκαν από το καταστροφικό PSI που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως είπε, ενώ τόνισε ότι τα μνημόνια και οι πολιτικές λιτότητας τελείωσαν.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι δρομολογούνται για τις επόμενες εβδομάδες η δημιουργία Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης -από τα έσοδα του οποίου θα χρηματοδοτηθούν τα αποθεματικά της κοινωνικής ασφάλισης- αλλά και η υλοποίηση της προγραμματικής δέσμευσης της κυβέρνησης για να μπει φρένο σε νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ