Τον ερχόμενο Οκτώβριο η πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού -Θα πάει στα 654 ευρώ - iefimerida.gr

Τον ερχόμενο Οκτώβριο η πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού -Θα πάει στα 654 ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον ερχόμενο Οκτώβριο αναμένεται να γίνει η πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού στα 654 ευρώ για του εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.

Το υπουργείο Εργασίας με δυο του διατάξεις σχεδιάζει μεν την εξίσωση μισθών που καταβάλλονται σε νέους και μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζομένους δε την εξίσωση ημερομισθίου εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων. Με την ψήφιση αυτών των διατάξεων όλοι ανεξαιρέτως οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν θα αμείβονται με μισθό κάτω των 654 ευρώ.

Οι διατάξεις θα βρεθούν στην Βουλή με την σύμφωνη γνώμη των εταίρων. Στο νομοσχέδιο θα υπάρξει πρόβλεψη για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ εντός του 2016. Όσον αφορά τους εργοδότες θα δοθούν κίνητρα τόσο φορολογικά όσο και ασφαλιστικά για να μπορέσουν να δεχθούν με μεγαλύτερη άνεση την αύξηση των μισθών.

Με άλλο νομοσχέδιο το υπουργείο Εργασίας θα θέσει σε ισχύ τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Θα προβλέπονται, δηλαδή, βελτιώσεις σε επιμέρους εργασιακά ζητήματα, όπως η περίοδος διαπραγμάτευσης, η μετενέργεια επεκτασιμότητα συμβάσεων, αλλά και το θέμα λειτουργίας του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διατησίας (ΟΜΕΔ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ