H Morgan Stanley δίνει 25% πιθανότητες σε ένα Grexit - iefimerida.gr

H Morgan Stanley δίνει 25% πιθανότητες σε ένα Grexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιθανότητα 25% δίνει η Morgan Stanley στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη μέχρι το Φθινόπωρο.

Επίσης, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανάλυση για τους επόμενους έξι μήνες με τίτλο «What Are the Implications of Grexit for Europe?», δίνει 20% με 30% πιθανότητες επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα αφαίρεσε από το Top Ten Trade τα ελληνικά ομόλογα. «Αφαιρέσαμε τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου από τις top 15 επιλογές μας για το 2015» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, προέβλεψε πως αν τα χειρότερα σενάρια για την Ελλάδα επιβεβαιωθούν, αν δηλαδή επέλθει το «Grexit», τότε το ευρώ θα κατρακυλήσει κάτω από 0,90 δολάρια.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Morgan Stanley κατέληξε σε αυτά τα συμπεράσματα επειδή διαπιστώνει ότι «η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνεται ραγδαία» και πως «η οικονομία επανέρχεται σε φάση συρρίκνωσης, τα φορολογικά έσοδα μειώνονται, οι τραπεζικές καταθέσεις φεύγουν και η πολιτική αβεβαιότητα αυξάνεται».

Πάντως, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, οι συνέπειες ενός Grexit σήμερα θα είναι μικρότερες για την υπόλοιπη ευρωζώνη σε σχέση με το πώς ήταν το 2011 και το 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ grexit Morgan Stanley Ελλάδα ευρώ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ