Πώς ένα... ψαχτήρι μπορεί να στοιχίσει μια θέση εργασίας – Οι ιδανικές μηχανές αναζήτησης για υπαλλήλους [εικόνα] - iefimerida.gr

Πώς ένα... ψαχτήρι μπορεί να στοιχίσει μια θέση εργασίας – Οι ιδανικές μηχανές αναζήτησης για υπαλλήλους [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η μηχανή αναζήτησης ενός υπολογιστή να αποκαλύψει πόσο αποδοτικός είναι ο υπάλληλος που την χρησιμοποιεί; Σύμφωνα με την έρευνα της Cornerstone OnDemand, ένας «λάθος» browser μπορεί να αποβεί... μοιραίος για την θέση ενός υπαλλήλου.

Μηχανές αναζήτησης όπως το Google Chrome ή το Firefox είναι ομολογουμένως οι πιο γρήγορες και αποδοτικές. Από την άλλη, το κλασσικότερο όλων Internet Explorer έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Αρκετά ώστε να μπορέσει να επηρεάσει την πιθανότητα απόλυσης ενός υπαλλήλου.

Η Cornerstone OnDemand, μια εταιρία που ειδικεύεται στις προσλήψεις υπαλλήλων, χρησιμοποίησε τα δεδομένα από 50.000 ανθρώπους που ολοκλήρωσαν τα τεστ της για να δημιουργήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα στατιστική έρευνα.

Στις περιπτώσεις που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα, οι άνθρωποι προσλήφθηκαν από εταιρίες. Ο χρόνος παραμονής τους εκεί όμως, διέφερε ανάλογα με την μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιούσαν. Πιο συγκεκριμένα, όσοι «σέρφαραν» μέσω Firefox ή Google Chrome, φαίνεται πως διατηρούν τις θέσεις τους για 15% μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτούς που επιλέγουν το Safari ή ακόμα χειρότερα το Internet Explorer.

Οπως φαίνεται και από το γράφημα, ήδη από τις πρώτες εβδομάδες της εργασίας οι πιθανότητες να χάσει ένας υπάλληλος που χρησιμοποιεί Internet Explorer την δουλειά του είναι πολύ αυξημένες σε σχέση με άλλους που προτιμούν τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης. Το Safari από την άλλη, αργά αλλά σταθερά, αυξάνει επίσης τις πιθανότητες απόλυσης.

«Ακόμα και το γεγονός ότι ένας υπάλληλος επιλέγει να χάσει λίγο χρόνο για να κατεβάσει το Firefox στον υπολογιστή του, δείχνει κάτι για αυτόν. Δείχνει πως αυτός ο άνθρωπος είναι ενημερωμένος. Παίρνει μια μικρή πρωτοβουλία για να κάνει κάτι το οποίο δεν ήταν απαραίτητο, αλλά βελτιώνει την δουλειά του» τονίζει ο Michael Housman, υπεύθυνος την στατιστικής ανάλυσης της εταιρίας.

Δείτε το γράφημα που αποκαλύπτει τις μικρές αλλά σημαντικές διαφορές που μπορεί να δημιουργήσει ένας browser:

Πώς ένα... ψαχτήρι μπορεί να στοιχίσει μια θέση εργασίας – Οι ιδανικές μηχανές αναζήτησης για υπαλλήλους [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ