Τραπέζι για... έναν - Ενα εστιατόριο, αποκλειστικά για «μοναχικούς» πελάτες [εικόνες] - iefimerida.gr

Τραπέζι για... έναν - Ενα εστιατόριο, αποκλειστικά για «μοναχικούς» πελάτες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο εστιατόριο που απευθύνεται σε σόλο γευσιγνώστες είναι γεγονός και άνοιξε στο Αμστερνταμ. Λέγεται «Eenmaal» και ο μοναδικός τρόπος να το επισκεφτείς είναι να πας μόνος σου.

Τραπέζι για... έναν - Ενα εστιατόριο, αποκλειστικά για «μοναχικούς» πελάτες [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το εστιατόριο, πήρε το όνομά του από την ολλανδική λέξη «μόνο» και «ένα γεύμα». Κομψά, μαύρα τραπέζια με μια καρέκλα έχουν τοποθετηθεί επιμελώς σε κάθε γωνιά του χώρου.

Τραπέζι για... έναν - Ενα εστιατόριο, αποκλειστικά για «μοναχικούς» πελάτες [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η απλή βιομηχανική του διακόσμηση εμπλουτίζεται με πίνακες, ράφια και απλά φωτιστικά. Οι επισκέπτες παρακαλούνται να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους κατά τη διάρκεια του γεύματος και να απολαύουν το μενού των τριών πιάτων με την ησυχία τους.

Τραπέζι για... έναν - Ενα εστιατόριο, αποκλειστικά για «μοναχικούς» πελάτες [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η Marina Van Goor, δημιουργός και ιδιοκτήτρια, σχεδιάζει μετά την απρόσμενη επιτυχία, σχεδιάσει να επεκταθεί στο Λονδίνο, το Παρίσι κι άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Τραπέζι για... έναν - Ενα εστιατόριο, αποκλειστικά για «μοναχικούς» πελάτες [εικόνες] | iefimerida.gr 3

«Το εστιατόριο δημιούργησε κάτι περισσότερο από ότι θα μπορούσαμε ποτέ να ελπίσουμε. Η ύπαρξή του πυροδότησε μια παγκόσμια συζήτηση σχετικά με το «solo» φαγητό. Προφανώς, αυτό το εστιατόριο και η φιλοσοφία του είναι τόσο καινοτόμα εδώ στην Ολλανδία όσο είναι στη Βραζιλία, την Κίνα και την Ινδία» εξηγεί και προσθέτει: «Ηθελα να σπάσω την αντίληψη ότι το να τρως έξω μόνος σου δεν είναι και τόσο ελκυστικό. Το «solo» φαγητό μπορεί να είναι μια πραγματικά εμπνευσμένη εμπειρία, επειδή έχεις την ευκαιρία να αποσυνδεθείς για λίγο στον υπερ-κόσμο σου», εξηγεί. «Αυτό το εστιατόριο μετατρέπει μια άβολη κατάσταση σε μια άνετη».

Τραπέζι για... έναν - Ενα εστιατόριο, αποκλειστικά για «μοναχικούς» πελάτες [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Τραπέζι για... έναν - Ενα εστιατόριο, αποκλειστικά για «μοναχικούς» πελάτες [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ