Ποιοι είναι οι διαχειριστές του μπλογκ που έβριζε τον Βαγγέλη - iefimerida.gr

Ποιοι είναι οι διαχειριστές του μπλογκ που έβριζε τον Βαγγέλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντοπίστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι διαχειριστές μπλογκ που καθύβριζε τον νεκρό Βαγγέλη Γιακουμάκη την Κυριακή, μόλις έγινε γνωστό ότι βρέθηκε η σορός του αδικοχαμένου 20χρονου φοιτητή.

Η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη «κατ' αγνώστων δραστών» με τις κατηγορίες για ρατσισμό και ρητορική μίσους που προβλέπονται από τον νέο αντιρατσιστικό νόμο. Η δίωξη ασκήθηκε αυτεπαγγέλτως και η κατηγορία, ως πλημμέλημα, επισύρει 2-3 χρόνια φυλάκισης.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει «μπλοκάρει» από χθες Κυριακή τα ηλεκτρονικά ίχνη των διαχειριστών του μπλογκ τους οποίους έχει εντοπίσει. Πρόκειται για 3-4 άτομα, ίσως και παραπάνω, με έδρα την Αθήνα. Πλέον η υπηρεσία έχει ξεκινήσει διαδικασίες για άρση του απορρήτου και αναμένει από το εξωτερικό τα ηλεκτρονικά ίχνη για να προβεί στις περαιτέρω ενέργειες. Εχει δε «κατεβάσει» ήδη την ιστοσελίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ