Πρώην πρόεδρος Γερμανίας: Προσπάθεια πολιτικού εκβιασμού η διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων - iefimerida.gr

Πρώην πρόεδρος Γερμανίας: Προσπάθεια πολιτικού εκβιασμού η διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EPA /ODD ANDERSEN
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσπάθεια πολιτικού εκβιασμού από την πλευρά της Ελλάδας χαρακτηρίζει τη διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων ο πρώην Πρόεδρος της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ και καλεί την κυβέρνηση του Βερολίνου να μην υποκύψει.

«Αυτές οι διεκδικήσεις στην πραγματικότητα είναι προσπάθεια πολιτικού εκβιασμού της ελληνικής κυβέρνησης. Σε έναν τέτοιο εκβιασμό δεν επιτρέπεται να υποκύψουμε», δηλώνει ο κ. Χέρτσογκ στην «Rheinische Post» και προσθέτει ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν έχει μέχρι τώρα σκεφτεί κάτι καλύτερο από το να κατηγορεί άλλους για τις δικές της παραλείψεις.

Όμως, ο ειδικός του Διεθνούς Δικαίου Αντρέας Φίσερ- Λεσκάνο, μιλώντας στο Focus, επικρίνει τη γερμανική κυβέρνηση για τη θέση της στο ζήτημα των επανορθώσεων και τονίζει ότι «η επιχειρηματολογία της γερμανικής κυβέρνησης είναι νομικά αστήρικτη».

Επισημαίνει μάλιστα ότι αυτό είναι ντροπιαστικό, καθώς η κυβέρνηση «παραλείπει την αίσθηση της ιστορικής ευθύνης, παρόλα τα δημόσια συνθήματα». Προβλέπει δε ότι το Βερολίνο θα ακολουθήσει αυτή την πολιτική με μεγάλη σκληρότητα, διότι φοβάται την δημιουργία προηγούμενου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ