Ο νέος τρόπος αξιολόγησης των μαθητών -Και τυπικά τέλος η Τράπεζα Θεμάτων - iefimerida.gr

Ο νέος τρόπος αξιολόγησης των μαθητών -Και τυπικά τέλος η Τράπεζα Θεμάτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με εγκύκλιο, που υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Τάσο Κουράκη, δίνονται νέες οδηγίες για τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών.

Η εγκύκλιος, που αφορά οδηγίες για το σχολικό έτος 2014-15, απεστάλη σε όλα τα Ημερήσια και Εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια.

Σε αυτή αναφέρεται πως σταματά να ισχύει η Τράπεζα Θεμάτων και τα θέματα θα ορίζονται αποκλειστικά από τους διδάσκοντες. Η προαγωγή από την από την Α΄ και Β΄ τάξη Ημερίσιου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. απαιτεί μέσο όρο εννέα και πέντε δέκατα (9,5).Επιπλέον, η εξεταστέα ύλη αυτών των τάξεων δεν μπορεί να είναι λιγότερη από τα 2/3 της διδακτέας ύλης. Όσον αφορά τους μαθητές που φοίτησαν το σχολικό έτος 2013-14 στην Α' τάξη Ημερησίου σχολείου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ και τώρα φοιτούν στην Β' τάξη, ο γενικός βαθμός προαγωγής από τις τάξεις αυτές δεν προσμετράται στον υπολογισμό των μορίων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Προωθείται Νομοθετική Ρύθμιση για αλλαγές στις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις, που αφορά τα μαθήματα γενικής παιδείας, και στον τρόπο προαγωγής από την Α΄ και Β΄ τάξη Ημερήσιου και Α΄ και Β΄ τάξη Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ υπουργείο Παδείας εγκύκλιος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ