Ριζότο με σπανάκι και σκόρδο, λαχταριστό - iefimerida.gr

Ριζότο με σπανάκι και σκόρδο, λαχταριστό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σας παίρνει 20 λεπτά για να κάνετε ένα υπέροχο πιάτο.

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι ρύζι για ριζότο αρμπόριο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας φαρίνα
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • Ενάμιση φλυτζάνι σπανάκι, καθαρισμένο, χροντροκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράστε το ριζότο σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο γράφει στη συσκευασία
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά
Προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι και αφήστε τα 3 λεπτά να ροδίσουν

Ριζότο με σπανάκι και σκόρδο, λαχταριστό | iefimerida.gr 0


Ρίξτε τη φαρίνα και ανακατέψτε για 1 λεπτό
Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε γερά για 3-4 λεπτά

Ριζότο με σπανάκι και σκόρδο, λαχταριστό | iefimerida.gr 1


Προσθέστε το σπανάκι ώσπου να μαραθεί, για 2-3 λεπτά

Ριζότο με σπανάκι και σκόρδο, λαχταριστό | iefimerida.gr 2


Τέλος ρίξτε την παρμεζάνα, ανακατέψτε για 1 λεπτό
Ρίξτε το βρασμένο ρύζι και είναι έτοιμο!

Ριζότο με σπανάκι και σκόρδο, λαχταριστό | iefimerida.gr 3


Προσθέστε αλάτι και πιπέρι (αλάτι, αν χρειάζεται)
Σερβίρετε αμέσως, δεν τρώγεται αν κρυώσει!

Ριζότο με σπανάκι και σκόρδο, λαχταριστό | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή ριζότο σπανάκι σκόρδο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ