Focus: «Όμηροι των Ελλήνων ή συνεργάτες των Τούρκων;» - iefimerida.gr

Focus: «Όμηροι των Ελλήνων ή συνεργάτες των Τούρκων;»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σημερινό του δημοσίευμα, το γερμανικό περιοδικό Focus προτείνει την αντικατάσταση της Ελλάδας από την Τουρκία στην Ευρωζώνη, με δεδομένο ότι η μία είναι μια προβληματική χώρα, ενώ η άλλη είναι μια ραγδαία αναπτυσσόμενη οικονομία.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους ώστε να ανταποκριθούν στις παγκόσμιες οικονομικές προκλήσεις. Αυτό σημαίνει πρακτικά, σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, ότι πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να καταστεί δυνατή η ύπαρξη μιας Ευρώπης δύο, ακόμα και τριών, ταχυτήτων, με ισχυρό και σταθερό πυρήνα, στην οποία θα περιλαμβάνεται και η Τουρκία.

Το δημοσίευμα καταλήγει σημειώνοντας ότι η Τουρκία δεν θα περιμένει για πάντα την ΕΕ, η Ευρώπη θα χάσει η ευκαιρία να αποκτήσει ένα δυνατό συνεργάτη και η τύχη της θα συνεχίσει να προσδιορίζεται από τα προβληματικά κράτη, γνωστά ως «PIGS» (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ